Severna Koreja znova grozi: Odgovorili bomo s silovitimi protiukrepi

Severnokorejski minister za zunanjo trgovino Kim Jong Džae je na Vzhodnem ekonomskem forumu v Vladivostoku v Rusiji zagrozil z obsežnimi povračilnimi ukrepi v primeru večjega pritiska ZDA na državo. Dodal je, da Severna Koreja jedrsko orožje potrebuje za zagotavljanje stabilnosti na korejskem polotoku.

"Na barbarske poskuse pritiska ZDA bomo odgovorili s silovitimi protiukrepi," grozi Severna Koreja.

"Na barbarske poskuse pritiska ZDA bomo odgovorili s silovitimi protiukrepi," grozi Severna Koreja. Foto: Reuters

Opozoril je, da ZDA nikakor ne smejo pozabiti, da ima Severna Koreja jedrske in vodikove bombe in tudi medcelinske balistične rakete.

Kim obsodil ravnanje Južne Koreje in Japonske

Severna Koreja potrebuje jedrsko orožje, s katerim lahko zadene sovražne sile v vsakem kotičku sveta, je še dejal Kim. Hkrati je tudi kritiziral južnokorejskega predsednika Moon Jae Ina in japonskega premierja Shinza Abeja, ker sta se na forumu zavzela za ostrejše sankcije proti Pjongjangu.

"Strogo obsojamo poskuse Južne Koreje in Japonske, ki sta uporabili Vzhodni ekonomski forum za dosego svojih umazanih političnih ciljev," je še dejal Kim.

V nedeljo izvedli šesti jedrski poskus

Severna Koreja je v nedeljo izvedla šesti jedrski poskus, ki naj bi bil najmočnejši do zdaj. Po zadnjih ocenah japonskega obrambnega ministrstva je bila njegova moč 160 kiloton, kar je več kot desetkrat več od bombe, ki so jo ZDA ob koncu druge svetovne vojne odvrgle nad japonsko mesto Hirošima.

Erjavec: Nobena vojaška intervencija ne bi bila racionalna

Nobena vojaška intervencija v primeru Severne Koreje ne bi bila racionalna, saj bi terjala veliko žrtev, je poudaril vodja slovenske diplomacije Karl Erjavec v telefonskem pogovoru z STA iz Tallinna, kjer se udeležuje neformalnega zasedanja zunanjih ministrov EU. Minister je izpostavil, da bo v svojem nastopu na zasedanju opozoril na zelo negativne posledice v primeru vojaške intervencije, ki ne bi bile le regionalne z vplivom na Južno Korejo in Japonsko, temveč bi lahko bile širše.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • amarita / 07.09.2017. ob 12:07

    ce kim poslje eno raketo na ZDA ,ZA DRUGE NE BO VEC CASA KER GA BO ZADELA TOCA PO VSEJ SEV.KOREJI TOCA NAMRAC AMERISKIH RAKET!!! P.S. ma prav vsi komunisti so trknjeni...

  • slomevzha / 07.09.2017. ob 14:15

    Kimmy ima legalno pravico razvijati lastne obrambne potenciale. Ne namerava napadati kogarkoli (že po naravi je mirotvorec) in Donny je že dojel, da je tudi slab mir večja vrednota kot dobra vojna. Zato podpiram Donnyjeva in Kimmyjeva prizadevanja za mir. Če jima uspe, zaslužita oba Nobelovo nagrado za mir. Militantni hujskači pa lahko le z zavistjo opazujejo, kaj delajo pametni ljudje in žalujejo za še eno propadlo priložnostjo za vojno.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano