Severna Koreja zagrozila ZDA z jedrskim napadom

Severna Koreja je ZDA odkrito zagrozila z jedrskim napadom. V primeru, če bodo Američani še naprej poskušali spodbuditi menjavo na čelu Severne Koreje, bo Pjongjang odgovoril s protinapadom z jedrskim orožjem "v srce ZDA".

Po oceni strokovnjakov je Severna Koreja zdaj korak bližje pri razvoju raket, ki bi lahko dosegle ozemlje ZDA.

Po oceni strokovnjakov je Severna Koreja zdaj korak bližje pri razvoju raket, ki bi lahko dosegle ozemlje ZDA. Foto: Thinkstock

Direktor ameriške obveščevalne službe Cia Mike Pompeo je prejšnji teden nakazal možnost menjave na čelu Severne Koreje. Pompeo je med drugim takrat izjavil, da je najpomembneje, da ZDA odkrijejo možnost, da bi severnokorejsko vlado pod vodstvom Kim Jong Una ločili od jedrskega programa ter oboje "razbili".


Preberite še:
Severna Koreja iz prve roke: "To je najbolj mračen, najbolj 'odbit' sistem na svetu" (video)
Kaj se dogaja v najbolj mračni državi na svetu, v kateri vlada obupna beda?
Takšno je življenje v socializmu #foto


Kot so sporočili iz severnokorejskega zunanjega ministrstva, je Pompeo s svojimi izjavami prestopil mejo. "Sedaj je jasno, da je ultimativni cilj vlade ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da doseže menjavo na čelu Severne Koreje," so sporočili v Pjongjangu.

Severna Koreja 4. julija izstrelila tudi medcelinsko raketo

Severna Koreja je od lani izvedla dva jedrska poskusa in več poskusnih izstrelitev raket, zaradi česar so se povečale napetosti na Korejskem polotoku. Navkljub vsem mednarodnim svarilom je Severna Koreja 4. julija prvič poskusno izstrelila tudi medcelinsko raketo. Po oceni strokovnjakov je država sedaj korak bližje pri razvoju raket, ki bi lahko dosegle ozemlje ZDA.

Ameriški predsednik Trump je v začetku julija opozoril, da je obdobje potrpljenja s Pjongjangom končano. Kitajsko je tudi pozval, naj poveča pritisk na svojo zaveznico Severno Korejo.

Sorodne vsebine

Komentarji

15
  • fizik10 / 26.07.2017. ob 12:34

    Vidim, da se nekateri komentatorji strinjajo s diktatorskim režimom S.Koreje. Da je le komunistični...to je za njih glavno

  • fizik10 / 27.07.2017. ob 01:47

    Brane, ...če se ti zdi, da omenjena komunistična država dela prav, potem se itak nimava o čem pogovarjati, potem s teboj marsikaj ni ok. Kako to, da ne obsojaš Rusije ob agresiji nad Ukrajino?? Kako to, da ne obsojaš Rusije, ko dreka po Siriji??? Ja, Brane...prav sem napisal...zadnji čas, da zmulčijo tega mulca...brez odlašanja

  • fizik10 / 27.07.2017. ob 01:47

    Brane, najprej... nisem tvoj, kot si napisal! Nikogar ne opravičujem, ampak primerjaj državi, v kateri ljudje živijo bolje, od katerih kopira ves svet, katerih izdelke in znanje koristi ves svet(tudi ti in jaz) in na drugi strani država, v kateri ljudje, ki ne jokajo dovolj za umrlim komunističnim diktatorjem, morajo na prisilno delo in celo umreti, kjer je zadnjih nekaj let umrlo več milijonov ljudi od lakote, kjer te svobodno mnenje stane življenja itd.

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano