SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Samomorilski napad med obiskom ameriškega obrambnega ministra

2

termometer

 | Foto:
Samomorilski napadalec se je razstrelil pred afganistanskim obrambnim ministrstvom in ubil najmanj devet civilistov. Napad se je zgodil med obiskom ameriškega obrambnega ministra Chucka Hagela.

Odgovornost za napad so prevzeli talibani, poročajo tuje tiskovne agencije. Kot je sporočila kabulska policija, so vse smrtne žrtve civilisti, med ranjenimi pa so trije predstavniki afganistanskega obrambnega ministrstva.

Talibani so sporočili, da napad ni bil neposredno namenjen ameriškemu obrambnemu ministru, so pa z njim želeli poslati sporočilo, da so sposobni kadarkoli napasti Kabul, tudi, ko se tam mudi najvišji predstavnik ameriškega obrambnega ministrstva.

Samomorilski napadalec se je razstrelil 30 metrov pred vhodom v obrambno ministrstvo v Kabulu. Napadalec se je na kraj eksplozije pripeljal s kolesom. Po eksploziji je prišlo tudi do streljanja.

Novinarjem, ki spremljajo ameriškega obrambnega ministra na obisku v Afganistanu, so sporočili, da so po napadu Hagla odpeljali na varno, ulice na območju napada pa je policija zaprla.

Do samomorilskega napada je prišlo tudi v vzhodni provinci Kost. Napadalec, ki je na sebi nosil razstrelivo, se je na kontrolni točki na obrobju mesta Kost približal policistu, ga objel, nato pa detoniral bombo. Poleg policista je v eksploziji življenje izgubilo tudi osem otrok, ki so se igrali v neposredni bližini, dva civilista pa sta bila ranjena.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin