SiolNET. Novice Svet
4,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ruski oligarh brutalno umoril svojo družino: že drugi primer ta teden

4,35

termometer

Protosenja | Sergej Protosenja z ženo in mladoletno hčerko. Njegov sin je bil v času domnevnega umora in samomora v družinski hiši v Franciji.  | Foto: Twitter
Sergej Protosenja z ženo in mladoletno hčerko. Njegov sin je bil v času domnevnega umora in samomora v družinski hiši v Franciji. Foto: Twitter

Le dan po tem, ko so v luksuznem stanovanju v Moskvi našli trupla vplivnega ruskega bančnika in njegove družine, ubil naj bi ženo in hčer ter nato sodil še sebi, se je podoben zločin zgodil še v Španiji. V svoji vili v letoviškem mestu Lloret de Mar je naftni in plinski oligarh Sergej Protosenja s sekiro umoril ženo in hčer, nato pa končal še lastno življenje. 

Španske oblasti je po poročanju lokalnih medijev o tem, da je z njegovo družino nekaj narobe, obvestil sin Sergeja Protosenje, ki sicer živi v družinski rezidenci v Franciji. Oče, mama in hči Protosenja so bili v španski vili namreč zgolj na počitnicah.

Preiskovalci so tam naleteli na strašen prizor: 53-letna žena in 18-letna hči ruskega oligarha, ki je okrog 400 milijonov evrov vredno premoženje ustvaril v energetiki, sta bili mrtvi. Protosenja ju je po prvih podatkih ubil, ko sta spali. Uporabil naj bi hladno orožje, v bližini umrlih so našli sekiro in nož. Njegovo truplo, storil je samomor, so preiskovalci odkrili na vrtu luksuzne vile. 

Sergej Protosenja je imel v svoji karieri visoke položaje v menedžmentu največjih energetskih podjetij v Rusiji, kot sta Tarkosaleneftegaz in Novatek.  | Foto: Facebook / Sergej Protosenja Sergej Protosenja je imel v svoji karieri visoke položaje v menedžmentu največjih energetskih podjetij v Rusiji, kot sta Tarkosaleneftegaz in Novatek. Foto: Facebook / Sergej Protosenja

Vplivni plinski bankir ubil mladoletno hčer in nosečo ženo

Gre že za drugi tak primer v tednu dni. V ponedeljek se je namreč razširila vest, da je podoben zločin v Moskvi zagrešil Vladislav Avajev, nekdanji podpredsednik ruske "plinske" banke Gazprombank.

Avajev je v razkošnem družinskem stanovanju v Moskvi s strelnim orožjem ubil ženo in mladoletno hčer, nato pa sodil še sebi. V ponedeljek, ko smo objavili članek o dogodku, še ni bilo znano, da je bila njegova 47-letna žena noseča in da je trupla družine odkrila Avajeva najstarejša hči Anastasia. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin