Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
22. 4. 2022,
7.59

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

39

Natisni članek

umor oligarh

Petek, 22. 4. 2022, 7.59

2 leti

Ruski oligarh brutalno umoril svojo družino: že drugi primer ta teden

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

39

Protosenja | Sergej Protosenja z ženo in mladoletno hčerko. Njegov sin je bil v času domnevnega umora in samomora v družinski hiši v Franciji.  | Foto Twitter

Sergej Protosenja z ženo in mladoletno hčerko. Njegov sin je bil v času domnevnega umora in samomora v družinski hiši v Franciji.

Foto: Twitter

Le dan po tem, ko so v luksuznem stanovanju v Moskvi našli trupla vplivnega ruskega bančnika in njegove družine, ubil naj bi ženo in hčer ter nato sodil še sebi, se je podoben zločin zgodil še v Španiji. V svoji vili v letoviškem mestu Lloret de Mar je naftni in plinski oligarh Sergej Protosenja s sekiro umoril ženo in hčer, nato pa končal še lastno življenje. 

Španske oblasti je po poročanju lokalnih medijev o tem, da je z njegovo družino nekaj narobe, obvestil sin Sergeja Protosenje, ki sicer živi v družinski rezidenci v Franciji. Oče, mama in hči Protosenja so bili v španski vili namreč zgolj na počitnicah.

Preiskovalci so tam naleteli na strašen prizor: 53-letna žena in 18-letna hči ruskega oligarha, ki je okrog 400 milijonov evrov vredno premoženje ustvaril v energetiki, sta bili mrtvi. Protosenja ju je po prvih podatkih ubil, ko sta spali. Uporabil naj bi hladno orožje, v bližini umrlih so našli sekiro in nož. Njegovo truplo, storil je samomor, so preiskovalci odkrili na vrtu luksuzne vile. 

Sergej Protosenja je imel v svoji karieri visoke položaje v menedžmentu največjih energetskih podjetij v Rusiji, kot sta Tarkosaleneftegaz in Novatek.  | Foto: Facebook / Sergej Protosenja Sergej Protosenja je imel v svoji karieri visoke položaje v menedžmentu največjih energetskih podjetij v Rusiji, kot sta Tarkosaleneftegaz in Novatek. Foto: Facebook / Sergej Protosenja

Vplivni plinski bankir ubil mladoletno hčer in nosečo ženo

Gre že za drugi tak primer v tednu dni. V ponedeljek se je namreč razširila vest, da je podoben zločin v Moskvi zagrešil Vladislav Avajev, nekdanji podpredsednik ruske "plinske" banke Gazprombank.

Avajev je v razkošnem družinskem stanovanju v Moskvi s strelnim orožjem ubil ženo in mladoletno hčer, nato pa sodil še sebi. V ponedeljek, ko smo objavili članek o dogodku, še ni bilo znano, da je bila njegova 47-letna žena noseča in da je trupla družine odkrila Avajeva najstarejša hči Anastasia. 

Ne spreglejte