Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2024,
11.48

Osveženo pred

38 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Natisni članek

dron Vojna v Ukrajini Ukrajina Rusija

Sobota, 14. 9. 2024, 11.48

38 minut

Rusija znova z droni napadla Ukrajino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Kijev | Ukrajinske zračne sile so poročale o sestrelitvi 72 od 76 izstreljenih brezpilotnih letal. Informacij o posledicah napada niso posredovale. Fotografija je nastala med enim od preteklih napadov Rusije na Kijev. | Foto Reuters

Ukrajinske zračne sile so poročale o sestrelitvi 72 od 76 izstreljenih brezpilotnih letal. Informacij o posledicah napada niso posredovale. Fotografija je nastala med enim od preteklih napadov Rusije na Kijev.

Foto: Reuters

Rusija je ponoči izvedla nov obsežen napad z droni na Ukrajino. Večino je Ukrajini po navedbah tamkajšnjih oblasti uspelo sestreliti. Moskva medtem trdi, da je zavzela novo vas na vzhodu Ukrajine, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prek Telegrama sporočil, da je Rusija skupno izstrelila okoli 70 brezpilotnih letalnikov. Tarča napadov so bili po njegovih navedbah objekti na območjih več ukrajinskih mest po državi, tudi v okolici Kijeva, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zelenski je sporočil še, da so večino napadov odvrnili, hkrati pa ponovno pozval k nadaljnji krepitvi zračne obrambe.

Ukrajinske zračne sile so medtem poročale o sestrelitvi 72 od 76 izstreljenih brezpilotnih letal. Informacij o posledicah napada niso posredovale.

ATACMS
Novice Za zdaj brez zelene luči Ukrajini, da zapreti Rusiji z raketami dolgega dosega

Večja škoda je nastala predvsem v črnomorski regiji Odesa, več kosov razbitin pa je padlo tudi v prestolnici. Zadeto je bilo komunalno podjetje, a požar ni izbruhnil, je po poročanju dpa sporočil župan Kijeva Vitalij Kličko.

Rusko obrambno ministrstvo je danes medtem sporočilo, da je ruska vojska osvojila še eno vas na vzhodu Ukrajine, kjer se njene čete še naprej krepijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusija in Ukrajina izmenjali 206 vojnih ujetnikov

Rusija in Ukrajina sta izmenjali vsaka po 103 vojne ujetnike, so danes sporočile oblasti v Moskvi. Med njimi so tudi ruski vojaki, zajeti med ukrajinsko ofenzivo v ruski obmejni regiji Kursk, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva so v pogajanjih posredovali Združeni arabski emirati.

Ukrajinske oblasti te izmenjave za zdaj niso uradno potrdile. Na fotografiji ukrajinski vojni ujetniki med eno od prejšnjih izmenjav. | Foto: Reuters Ukrajinske oblasti te izmenjave za zdaj niso uradno potrdile. Na fotografiji ukrajinski vojni ujetniki med eno od prejšnjih izmenjav. Foto: Reuters

"Ob koncu pogajalskega procesa so z ozemlja, ki ga nadzoruje kijevski režim, vrnili 103 ruske vojake, ki so bili ujeti v regiji Kursk. V zameno so bili izročeni 103 vojni ujetniki ukrajinskih oboroženih sil," je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Vsi izmenjani ruski vojaki so trenutno v Belorusiji, kjer jim je zagotovljena psihološka in medicinsko pomoč, so sporočili v Moskvi.

Ne spreglejte