SiolNET. Novice Svet
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Reševalci pod ruševinami bloka še iščejo preživele #video

0,02

termometer

Reševalci v predelu Miamija Surfside še nadaljujejo iskanje morebitnih preživelih v ruševinah 12-nadstropnega stanovanjskega bloka, ki se je delno porušil v četrtek. Do srede popoldan so odkrili skupaj 16 trupel, še vedno pa pogrešajo več kot 140 ljudi. Nesrečo je preživelo 125 stanovalcev bloka.

Preiskava o vzroku zrušitve 40 let stare stavbe se nadaljuje. Znano je, da je poročilo mestnih inšpektorjev oktobra 2018 odkrilo velike strukturne poškodbe poslopja Champlain Towers South. Zgradba se je podrla, preden bi se morala začeti obnovitvena dela, vredna več kot devet milijonov dolarjev.

Zrušenje bloka Miami 29062021 Po zrušenju bloka našli že 11 trupel, 150 ljudi še pogrešajo #video #foto

Katastrofa tik pred začetkom obnovitvenih del

Uvodno preiskavo vodijo preiskovalci Nacionalnega inštituta za standarde in tehnologijo, ki so sodelovali pri preiskavah zrušitve dvojčkov Svetovnega trgovinskega centra v New Yorku po terorističnem napadu 11. septembra 2001 in škode po številnih orkanih v ZDA.

Nekaj tednov nazaj je predsednica odbora stanovalcev poslopja Jean Wodnicki stanovalce obvestila o strukturnih problemih, ki jih je ugotovila inšpekcija iz leta 2018 in dodala, da so se povečali.

V začetku aprila je lastnike stanovanj obvestila, da bo potrebnega precej denarja za obnovo, skupaj najmanj 15,5 milijona dolarjev. Pozvala jih je, da obnovo potrdijo takoj, saj bodo zadeve s čakanjem postale slabše. Pred zrušitvijo se obnovitvena dela še niso začela, saj se je še iskalo izvajalca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin