Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2012,
9.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dominique Strauss-Kahn

Sreda, 28. 11. 2012, 9.34

8 let

Razsodbo o Strauss-Kahnovem zvodništvu so preložili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoski tožilci so razsodbo o tem ali bo proti nekdanjemu direktorju Mendarodnega denarnega sklada, Dominique Strauss-Kahnu stekel tudi postopek o zvodništvu, prestavili na 19. december.

Obtožbe o zvodništvu se nanašajo na seksualne zabave, ki so se odvijale v prestižnih hotelih v mestu Lille na severu Francije. Odvetnik Dominique Strauss-Kahna je že zahteval opustitev primera, saj naj se njegova stranka ne bi zavedala, da so bile nekatere izmed žensk na zabavi prostitutke. To je sicer edini sodni primer, ki je v Franciji trenutno odprt proti nekdanjemu direktorju Mednarodnega denarnega sklada (IMF).

Številni so sicer pričakovali, da bo triinšestdesetletni Strauss-Kahn postal nov socialistični predsedniški kandidat. Vendar so ga zaradi obtožb o posilstvu hotelske sobarice lanskega maja v New Yorku aretirali. Ameriški državni tožilci so pozneje sicer opustili kazenski pregon, domnevna žrtev, Nafissatou Diallo, pa nadaljuje s civilno tožbo zaradi domnevnega spolnega napada.

Dogajanje v mestu Lille pa je v Franciji postalo znano kot afera Carlton, po hotelu Carlton, v katerem naj bi se odvijale orgije, v katerih je bil udeležen tudi Strauss-Kahn. Spolni odnosi s prostitutkami v Franciji niso nezakoniti in tudi sam obdolženec priznava, da je bil na tovrstnih zabavah. Vendar njegova obramba vztraja, da se ni zavedal, da so bile nekatere izmed žensk, ki so bile na teh zabavah, prostitutke. Zato obramba trdi, da ni nikakršne pravne podlage za sojenje o zvodništvu.

"Zahtevamo prekinitev te preiskave, saj zanjo ne obstaja zadovoljiva pravna podlaga," poudarja Richard Malka, obdolženčev odvetnik. Strauss-Kahn, ki naj bi si močno prizadeval za preporod samega sebe v visoko plačanega svetovalca in govorca na konferencah, ob tem poudarja, da hočejo oblasti "kriminalizirati poželenje".

Vsi drugi postopki o domnevnih spolnih napadih nekdanjega direktorja IMF-ja pa so bili do zdaj že ovrženi.

Ne spreglejte