Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 2. 2015,
21.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dominique Strauss-Kahn

Ponedeljek, 16. 2. 2015, 21.42

8 let

Nekdanji prostitutki umaknili civilno tožbo proti Strauss-Kahnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dve nekdanji prostitutki sta umaknili civilno tožbo proti nekdanjemu prvemu možu Mednarodnega denarnega sklada Dominiqueu Strauss-Kahnu, ki mu trenutno v Franciji sodijo zaradi očitkov o zvodništvu.

Njun odvetnik je sporočil, da niso uspeli dokazati, da je Dominique Strauss-Kahn, ki je imel spolne odnose z ženskama, vedel, da sta prostitutki.

Dramatično pričali, kako sta se počutili nemočni Nekdanji prostitutki Jade in Mounia sta na sojenju dramatično pričali, kako sta se počutili nemočni in nista mogli reči ne Strauss-Kahnu, ki naj bi ju na orgijah silil v sodomijo. Jade je sicer na sodišču zatrdila, da je bilo Strauss-Kahnovo nasilno ravnanje dokaz, da je vedel, da je s prostitutko.

A njun odvetnik je sedaj sporočil, da vendarle ne morejo dokazati, da je Strauss-Kahn vedel, da sta prostitutki, in so zato umaknili civilno tožbo proti njemu. "Prepričani smo, da se je Strauss-Kahn popolnoma zavedal statusa prostitutk, a to prepričanje ne dokazuje, da je bil kršen zakon," je moral priznati njun zagovornik Gilles Maton.

Tudi nevladna organizacija umaknila tožbo Tudi nevladna organizacija Akcijska skupina proti zvodništvu je umaknila svojo civilno tožbo.

Strauss-Kahn ob umiku tožb na sodišču v mestu Lille ni kazal znakov presenečenosti ali olajšanja.

Sojenje se počasi bliža h koncu Civilne tožbe so potekale vzporedno s sojenjem, na katerem Strauss-Kahnu in 13 drugim očitajo kaznivo dejanje zvodništva, za katerega so predpisane zaporne kazni do deset let.

Sojenje se počasi bliža h koncu, obramba in tožilstvo pa naj bi v naslednjih dneh predstavila svoje sklepe.

Strauss-Kahn je med zaslišanjem zatrdil, da ni vedel, da so ženske na zabavah, ki se jih je udeleževal, prostitutke. Poudaril je, da ni "zagrešil niti prekrška niti zločina". Nekoč eden najvplivnejših mož na svetu je obtožen, da je bil eden od vodij mreže, ki najemala prostitutke za razuzdane zabave v Bruslju, Parizu in Washingtonu.

Ne spreglejte