Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 2. 2015,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dominique Strauss-Kahn

Torek, 10. 2. 2015, 13.42

8 let

Prostitutka razkrila podrobnosti noči z nekdanjim šefom IMF Strauss-Kahnom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji direktor IMF Dominique Strauss-Kahn, ki mu sodijo zaradi zvodništva, je v prvem zaslišanju pred sodiščem zatrdil, da ni vedel, da so ženske na zabavah, ki se jih je udeleževal, prostitutke.

Poudaril je, da ni "zagrešil niti prekrška niti zločina". Dejal je še, da je bilo razvpitih zabav, ki se jih je udeležil, malo in so bile daleč narazen in da na njih ni bilo "divjih aktivnosti", kakršnih je obtožen.

"Jokala sem, bolelo me je" Po nastopu nekdanjega direktorja Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Strauss-Kahna je danes pričala ena od prostitutk, ki se je predstavila kot Mounia, in razkrila nekaj podrobnosti noči s Strauss-Kahnom v enem od pariških hotelov. Danes že upokojena prostitutka je med pričanjem večkrat planila v jok in med drugim dejala, da je bila prisiljena v "nenaraven spolni odnos".

"Mislim, da je videl, da tega nočem. Jokala sem, bolelo me je," je povedala in dejala, da je vseeno privolila, ker je potrebovala denar. Je pa potrdila, da se s Strauss-Kahnom ni pogovarjala o denarju ali plačilu za svoje storitve.

Kaj je ključno vprašanje v primeru proti Strauss-Kahnu Dejala je še, da je bila na tisti zabavi oblečena "klasično", da pa so bile ostale prostitutke v bolj izzivalnih oblekah, iz katetrih je bilo moč sklepati, s čim se ukvarjajo. Nekoč eden najvplivnejših mož na svetu je obtožen, da je bil eden od vodij mreže, ki najemala prostitutke za razuzdane zabave v Bruslju, Parizu in Washingtonu, krivdo pa vseskozi zanika. Obtožnica ga bremeni, da je pomagal in podpiral prostitucijo sedmih oseb med 29. marcem 2008 in 4. oktobrom 2011.

Ključno vprašanje v primeru proti Strauss-Kahnu je, ali je vedel, da so ženske, s katerimi se je zabaval, prostitutke in ali je igral vlogo pri organiziranju teh zabav. V preteklosti je priznal, da je lahkoživ in da uživa v orgijah, vendar vseskozi odločno zanika, da bi vedel, da so bile ženske plačane.

Ne spreglejte