Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
17.43

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

3

Natisni članek

obveščevalna agencija tajne službe Rusija Vladimir Putin

Sreda, 6. 3. 2019, 17.43

5 let, 2 meseca

Putin: V Rusiji so lani razkrili več kot 400 tujih agentov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

3

Vladimir Putin | Ruski predsednik Vladimir Putin je dejal, da tuje obveščevalne službe v Rusiji povečujejo svoje dejavnosti. | Foto Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je dejal, da tuje obveščevalne službe v Rusiji povečujejo svoje dejavnosti.

Foto: Reuters

V Rusiji so lani razkrili vohunske dejavnosti več kot 400 tujih agentov, je danes povedal ruski predsednik Vladimir Putin. Ob tem je opozoril, da tuje obveščevalne agencije povečujejo svoje dejavnosti v Rusiji.

"Zahvaljujoč uspešno izvedenim posebnim operacijam je bilo v letu 2018 razkrito in ustavljeno delovanje 129 vohunov in 465 informatorjev," je dejal ruski predsednik Vladimir Putin v govoru v ruski obveščevalni službi FSB.

"Zunanje obveščevalne agencije si prizadevajo povečati svojo dejavnost v ruskem prostoru, iščejo dostop do političnih, gospodarskih, znanstvenih in tehnoloških informacij," je dodal Putin.

Vladimir Putin
Novice Rusija se uradno umika iz pogodbe INF

Putin: Delo FSB mora biti učinkovito

Putin je vodil FSB, naslednico nekdanje sovjetske tajne obveščevalne službe KGB, preden je pred skoraj dvema desetletjema postal predsednik Rusije. Delo FSB mora biti učinkovito, zlasti glede proizvodnje ruskega oborožitvenega sistema, je danes dejal Putin, ki je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja služil kot častnik nekdanje KGB v nekdanji Nemški demokratični republiki.

Moskva naj bi se po trditvah nekaterih držav vmešavala v tuje volitve, prav tako naj bi bila odgovorna za zastrupitev nekdanjega dvojnega vohuna Sergeja Skripala v angleškem mestu Salisbury. Za zastrupitev z živčnim strupom novičok je London obtožil Moskvo, EU pa je oceno Londona podprla. Leto dni po zastrupitvi Skripala so odnosi med Moskvo in Londonom še vedno napeti.

Ne spreglejte