Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Maša Belak

Nedelja,
8. 4. 2018,
4.48

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

1

Natisni članek

morska deklica morje

Nedelja, 8. 4. 2018, 4.48

6 let

Pustila službo in postala morska deklica #foto #video

Maša Belak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

1

morska deklica medina | Foto Instagram

Foto: Instagram

Rose Medina iz New Yorka je velika oboževalka morskih živali. Tako velika, da se je odločila, da bo tudi sama postala del morskega ekosistema. Danes je profesionalna morska deklica z imenom Lanai, ki letno zasluži več kot 36 tisoč evrov. 

Medina je pred svojo zdajšnjo službo delala v akvariju v New Yorku, kjer je predavala o morskih živalih. Danes je kar sama postala mitična morska žival in si s tem ustvarila kariero. 

Vse se je začelo leta 2005, ko so se ji sesedla pljuča. Začela je aktivno plavati, saj je bil to del njenega okrevanja. Prijateljica ji je nato predlagala, naj si poskusi nadeti plavuti, saj bo tako lažje plavala. Takrat se ji je porodila ideja, ki jo je nato tudi uresničila.

"Začela sem raziskovati morske deklice in njihovo obnašanje. Pregledala sem veliko posnetkov," je Medina povedala za spletni portal Insider. Ugotovila je, da so neverjetne in da na obraze otrok prinašajo nasmehe, zato se je odločila, da bo to počela tudi sama.

 

Most of the time kids ask, "are you a real mermaid?" and I say "of course I am, but you can touch my scales and fins if you want to find out for yourself." And when they do touch the scales and fins I always hear that "whoa it's really real!" From the kids. Teaching kids to use their imagination helps them be more creative in life and in this day and age imagination is lacking because many have to grow up quickly and deal with hard situations. I always tell them 'don't be afraid to dream, or imagine. And be yourself, you are amazing and can do amazing things. #Newyorkmermaid #mermaidlanai #nycmermaid  #Professionalmermaid #reallifemermaid #mermaidlife #mermaidevents #mermaid #realmermaid #LiveMermaid #mermaiding #mermaidsarereal #Mermaidentertainer #hireamermaid #mermaidsofinstagram #instamermaid #curvymermaid #mermaidparties #sirenallure #gotmermaid #siliconetail #newyork #newyorkentertainment #mermaids #mermaidentertainment #nycentertainment #plaza

A post shared by Mermaid Lanai (NewYorkMermaid) (@newyorkmermaid) on

Z enim nastopom zasluži do 650 evrov

Medina kot morska deklica Lanai nastopa na rojstnih dnevih otrok in na različnih promocijskih dogodkih. "Ko sem začela delati kot morska deklica, je bil to le hobi. Nato pa sem postajala vse bolj prepoznavna in začela tudi služiti," razlaga.

 

Video test #mermaidparty #mermaid #mermaids #NewYorkMermaid #MermaidLanai

A post shared by Mermaid Lanai (NewYorkMermaid) (@newyorkmermaid) on

Za svoje nastope računa od 160 pa vse do 650 evrov, odvisno od pogojev. Na leto tako samo kot morska deklica zasluži tudi do 36 tisoč evrov.

Njen rep je vreden več kot dva tisoč evra

Medinin trenutni rep, ki je njen tretji, je bil narejen po naročilu, tehta pa 18 kilogramov. Morska deklica je zanj odštela 2.600 evrov, naredilo pa ji ga je podjetje Got Mermaid.

"Moj prvi rep je bil narejen iz lateksa in je stal okoli 160 evrov," je povedala. Današnji rep, katerega barvo in obliko je izbral njen mož, je narejen iz silikona. Trenutno izdelujejo že njenega četrtega, ki bo rožnate, zlate in modre barve.

Velikih stroškov pa nima samo samo z repom. Okoli 220 evrov je prav tako vreden vsak zgornji del oprave, vsaj 80 evrov pa Medina odšteje tudi za naglavni nakit.

Aktivna članica skupnosti morskih deklic

Medina pa ni edina, ki se je odločila, da bo svoje življenje in delo posvetila animiranju ljudi kot morska deklica. Skupaj z drugimi "morskimi deklicami" so ustanovile skupnost, saj želijo zagotoviti, da bodo vse plačane pošteno. "Zavedati se moramo, da delamo z otroki in tudi odraslimi. In ker same vlagamo denar v svojo opremo in nastope, moramo računati toliko, kot smo vredne," pojasnjuje.

Hkrati upa, da se bo njena kariera morske deklice nadaljevala in izboljšala ter da bo lahko osrečila še več ljudi. "Lahko izpostavim petnajst različnih situacij, ki so se zgodile v zadnjih nekaj mesecih, ko sem bila 'napadena'` z objemi otrok. To obožujem," dodaja. 

Ne spreglejte