SiolNET. Novice Svet
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Proticepilci z žaljivkami nad novozelandsko premierko #video

0,37

termometer

Jacinda Ardern
Foto: Reuters

Po družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek, kako so nasprotniki cepljenja zasledovali kombi novozelandske premierke Jacinde Ardern. Premierko so zmerjali z žaljivkami in jo označili za strahopetnico. 

"To je zabavno, na lovu smo," je slišati iz vozila. Incident se je zgodil pretekli teden. Kot je razvidno s posnetka, so nasprotniki cepljenja z avtomobilom zasledovali vozilo novozelandske premierke, vpili nanjo in jo zmerjali z žaljivkami. 

V nekem trenutku so nasprotniki cepljenja premierki skušali blokirati pot. Da so se izognili trčenju, se je premierkin kombi moral umakniti na robnik, nato pa so nadaljevali pot. 

Premierka: Ni me bilo strah

Na incident se je odzvala Ardernova in povedala, da je ni v nobenem trenutku bilo strah za svojo varnost in za varnost oseb, ki so bile z njo v kombiju. Izpostavljenost takšnim incidentom pa, da je del njihovega dela, je povedala za The Guardian. "To vidim le kot odraz dejstva, da zasedamo mesto odločevalcev. Če ljudem odločitve, ki se sprejemajo, niso všeč, bomo seveda od ljudi dobili tudi takšne povratne informacije," je dejala. 

V zadnjem času se Nova Zelandija sicer spoprijema s porastom groženj zoper politike, ki so vpleteni v odziv na pandemijo covid-19. Po podatkih tamkajšnje policije se je število grožen močno povečalo, a je politikov, ki to prijavijo policiji, razmeroma malo. 

Brzina Novice Znana proticepilka zlorablja tragično smrt slovenske deklice var Novice Hud besedni dvoboj med nasprotnico ukrepov in varnostnikom #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin