Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 10. 2018,
14.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Bolgarija umor novinarka

Torek, 9. 10. 2018, 14.00

5 let, 6 mesecev

V zvezi z umorom bolgarske novinarke prijeli Romuna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Viktoria Marinova | Marinova, ki naj bi pred umorom poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU, je bila brutalno umorjena in posiljena. | Foto Twitter

Marinova, ki naj bi pred umorom poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU, je bila brutalno umorjena in posiljena.

Foto: Twitter

Bolgarska policija je v povezavi z umorom bolgarske novinarke Viktorije Marinove prijela moškega, so danes sporočili iz policije. Kot so pojasnili, še preverjajo alibi Romuna in tako uradno še ni osumljen umora. "Pridržali smo moškega. Še vedno preverjamo njegov alibi, tako da uradno ni osumljen, da je zakrivil zločin," je dejal vodja policije v kraju Ruse Teodor Atanaosov.

Marinova je že tretja novinarka, ki so jo umorili v Evropski uniji v zadnjih 12 mesecih. Februarja letos so umorili slovaškega novinarja Jana Kuciaka in oktobra lani na Malti novinarko Daphne Caruana Galizia.

Truplo 30-letne bolgarske televizijske novinarke so v soboto našli v parku ob reki Donavi v mestu Ruse na severu Bolgarije.

Viktoria Marinova
Novice Bruselj poziva Bolgarijo k "hitri in učinkoviti" preiskavi umora bolgarske novinarke

Marinova, ki naj bi pred umorom poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU, je bila brutalno umorjena in posiljena, izginili pa so tudi njen mobilni telefon, avtomobilski ključi in del oblačil.

Marinova je na bolgarski televiziji TVN pred kratkim začela voditi novičarsko pogovorno oddajo Detektor, v zadnji oddaji pa so preiskovalni novinarji iz Bolgarije in Romunije predstavili raziskavo o domnevni korupciji pri porabi denarja iz evropskih razvojnih skladov.

Novice V Bolgariji umorili 30-letno televizijsko novinarko

Več tisoč Bolgarov se je spominu novinarke v ponedeljek zvečer poklonilo na bedenjih v več bolgarskih mestih. Največ ljudi se je zbralo v njenem kraju Ruse, v Sofiji pa so nekateri protestirali proti korupciji in zahtevali odstop vladnih uslužbencev, poroča portal Balkaninsight.

Džamal Hašodži
Novice Savdskega novinarja naj bi v Turčiji ubila posebej poslana ekipa
Ne spreglejte