Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2023,
14.07

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31

Natisni članek

Trst truplo italijanska policija

Ponedeljek, 25. 9. 2023, 14.07

7 mesecev, 1 teden

Preiskovalci o odkritem truplu pri Trstu: Vse je mogoče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31
Italijanska policija | Eden od delavcev je v centralo družbe Anas sporočil, da z roba hitre ceste v smeri proti Miljam visi truplo. | Foto Guliverimage

Eden od delavcev je v centralo družbe Anas sporočil, da z roba hitre ceste v smeri proti Miljam visi truplo.

Foto: Guliverimage

Po odkritju na ograjo privezanega moškega trupla, ki so ga v nedeljo odkrili ob hitri cesti pri Trstu, naj bi karabinjerji preiskovali tudi možnost samomora, pišejo italijanski mediji. Na tožilstvu so namreč razkrili, da sodni zdravnik na truplu razen posledic obešenja ni opazil znakov nasilja. Truplo 52-letnega Iranca so našli z zakritimi očmi, zvezanimi rokami in nogami, prva poročila pa so navajala tudi številne poškodbe, zaradi česar je sprva kazalo na brutalen umor. 

Truplo so odkrili delavci italijanskega cestnega podjetja Anas okoli 8.30, ko so se odpravili na odsek zaradi vzdrževalnih del. Mrtev moški je visel na vrveh vsaj 80 metrov nad tlemi. Bil naj bi brezdomec, star okoli 52 let, poroča Corriere della Sera. Po navedbah italijanske tiskovne agencije Ansa naj bi bil umrli star 55-let, iranski državljan, pri čemer morajo njegovo dejansko istovetnost še potrditi. Rojen naj bi bil v Teheranu, živel pa naj bi na ulicah Trsta.

Truplo je imelo okoli vratu privezano vrv, večino obraza je prekrival povoj, roke je imel zvezane s srajco, noge z lepilnim trakom. Na glavi je imel številne poškodbe, med drugim naj bi imel tudi ureznine in ožganine cigaretnih ogorkov ter druge poškodbe, ki naj bi bile posledice močnih udarcev, zaradi česar so sprva sklepali, da gre za brutalni umor.

A po prvih informacijah, ki so jih dali na tožilstvu, sodni zdravnik na truplu razen posledic obešenja ni opazil znakov nasilja, kaj več pa bo povedala obdukcija.

Brez dokumentov, v žepu zdravniško potrdilo o motnji 

V žepu Iranec ni imel nobenih dokumentov, razen nekaj zapiskov v italijanskem in perzijskem jeziku. 

Med temi je bilo zdravniško potrdilo zdravnika humanitarne organizacije DONK z diagnozo anksiozno-depresivne motnje ter potrebe po psihiatričnem pregledu, piše STA. 

V bližini trupla naj bi našli še lepilni trak, steklenico, vrečo in nekaj vrvi. "Vse možnosti ostajajo odprte," so v nedeljo popoldan sporočili s pokrajinskega sedeža karabinjerjev, kjer natančnega vzroka smrti še niso potrdili.

Domnevne sledi opeklin cigaretnih ogorkov na glavi in mučenje naj bi nakazovale na zločin, a tega preiskovalci niso potrdili ne po prvem ne po drugem pregledu trupla.

Je sam poskrbel, da ne bi podvomil?

Za zdaj smrt pripisujejo zadušitvi. Med hipotezami, s katerimi se ukvarjajo preiskovalci, je tako tudi samomor. "To se ne bi zgodilo prvič," odgovarjajo preiskovalci. Ker je bil zvezan z lepilnim trakom, se je morda želel izogniti "razmišljanju v zadnjem trenutku," še navaja italijanski medij. 

V pomoč bi preiskovalcem lahko bile tudi kamere Anasa, ki pokrivajo območje. Težko namreč verjamejo, da bi lahko avto ustavil na tisti točki viadukta, kjer ni reševalnega pasu. "Hipotetični morilec bi moral parkirati na vozišču," pravijo. Bolj verjetno je, da je moški, oblečen v majico s kratkimi rokavi in ​​hlačami, do ceste prišel peš iz bližnjega mesta.

Po pisanju spletnega medija Triesteprima naj bi moški umrl drugje, njegovo truplo pa naj bi nato neznanci pustili ob hitri cesti. Tržaški dnevnik Il Piccolo je na svoji spletni strani poročal, da so moškega domnevno umorili in ga pustili ob cesti nekomu v svarilo ali opomin.

Trst, reševalci, avtocesta
Novice Na ograji ob hitri cesti pri Trstu našli privezano truplo z znaki mučenja #video
policija, Poljska
Novice Hiša groze na Poljskem: incest očeta in hčerke, v kleti ostanki novorojenčkov
Poplave
Novice Četrta žrtev ujme: na obrežju Save našli moško truplo
truplo, Švica, ledenik
Novice V Švici po skoraj 40 letih našli posmrtne ostanke nemškega alpinista #video
Španija turisti morje
Novice Šokanten prizor: na plaži našli truplo dvoletnega otroka brez glave
Ne spreglejte