Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2019,
10.25

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Natisni članek

preiskava truplo Velika Britanija tovornjak

Četrtek, 24. 10. 2019, 10.25

4 leta, 6 mesecev

Preiskava odkritja 39 trupel se nadaljuje, v prikolici so bili kitajski državljani #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Britanska policija nadaljuje preiskavo v povezavi z odkritjem 39 trupel, ki so jih v prikolici tovornjaka v sredo odkrili v mestu Grays vzhodno od Londona. Preiskovalci še naprej zaslišujejo severnoirskega voznika, ki je osumljen umora 31 moških in osmih žensk, britanski mediji pa medtem poročajo, da so v prikolici umrli kitajski državljani.

Po odkritju 39 trupel v mestu Grays v grofiji Essex je policija po poročanju BBC aretirala 25-letnega voznika Moa Robinsona iz vasi Laurelvale na Severnem Irskem. Kriminalisti so na Severnem Irskem že izvedli tri hišne preiskave, med drugim tudi v vasi, kjer živi voznikova družina. Zdaj preiskujejo, ali je v tragični dogodek vpletena organizirana kriminalna združba. V prikolici so po poročanju BBC umrli kitajski državljani.

Trupla v Essexu
Novice V prikolici tovornjaka odkrili 39 trupel #video

Prikolica v Združeno kraljestvo prišla iz Belgije

Ker je prikolica, v kateri je umrlo 38 odraslih in ena najstnica, v pristanišče v Purfleetu v bližini Graysa prišla iz belgijskega Zeebruggea, preiskava dogodka poteka tudi v Belgiji. Tovornjak s prikolico, ki ga je vozil Robinson, je po besedah preiskovalcev Purfleet v torek zapustil malo po eni uri zjutraj, reševalci in policisti pa so trupla v industrijskem parku v bližnjem Graysu odkrili čez približno pol ure.

Fotogalerija
1 / 3

Policisti so ugotovili, da je tovornjak, ki je odpeljal prikolico, prišel iz Severne Irske in prikolico naložil v Purfleetu. Iz Bolgarije so medtem sporočili, da je bil tovornjak res registriran v njihovi državi, vendar pod imenom podjetja, ki je v lasti irskega državljana. Preiskovalci na Otoku medtem še vedno poskušajo ugotoviti identiteto umrlih. Po navedbah policije bo identificiranje žrtev trajalo dlje časa.

Na avtocesti v Avstriji odkrili zapuščen kombi z 71 trupli prebežnikov

Spomnimo, da je v pristanišču v mestu Dover na jugovzhodu Anglije leta 2000 umrlo 58 kitajskih državljanov, ki so se zadušili v zadnjem delu tovornjaka. Leta 2015 so na avtocesti na Gradiščanskem v Avstriji odkrili zapuščen kombi, v katerem je bilo 71 trupel prebežnikov. Policija je sporočila, da je bilo vozilo del bolgarsko-madžarske operacije tihotapljenja beguncev.

Ne spreglejte