Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 5. 2014,
8.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ugrabitev ZDA

Četrtek, 22. 5. 2014, 8.57

7 let, 12 mesecev

Po desetih letih v garaži je 25-letnici le uspelo pobegniti ugrabitelju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ameriški zvezni državi Kalifornija se je iz ujetništva uspelo rešiti 25-letni ženski, ki je izginila pred desetimi leti, odtlej pa živela v ujetništvu svojega ugrabitelja.

Domnevnega ugrabitelja, 41-letnega Isidra Garcio, so že aretirali.

Prek Facebook vzpostavila stik s sestro Ženska, katere identitete niso razkrili, je bila ugrabljena leta 2004 v kraju Santa Ana jugovzhodno od Los Angelesa. Ugrabitelj ji je priskrbel lažne dokumente, leta 2007 naj bi jo prisilil v poroko, leta 2012 pa sta dobila otroka.

Žrtev se je po navedbah policije šele zdaj opogumila in pobegnila, potem ko ji je uspelo prek družbenega omrežja Facebook vzpostaviti stik s sestro. Ta ji je povedala, da jo je mati poskušala najti. V ponedeljek je nato zbrala pogum in se napotila na policijo, kjer je povedala, da je bila ugrabljena in žrtev družinskega nasilja.

Garcia napadel žrtvino mater in omamil najstnico Zlorabe so se začele leta 2004, ko se je Garcia sestajal z materjo žrtve, ki je bila tedaj stara 15 let, živel pa je skupaj z njenimi hčerami v Santa Ani v Orange Countyju. Policija ugotavlja, da naj bi se zlorabe začele junija omenjenega leta, štiri mesece po tem, ko je dekle v ZDA pripotovalo iz Mehike.

Avgusta je Garcia napadel žrtvino mater in omamil najstnico ter jo odpeljal v 40 kilometrov oddaljeno losangeleško četrt Compton, kjer jo je zaprl v garažo. Po navedbah policije jo je ustrahoval, češ da se ji je družina odpovedala in da bi družino deportirali nazaj v Mehiko, če bi se vrnila k njej.

Da ga ne bi odkrili, se je Garcija z dekletom večkrat preselil in menjal identiteto.

Policija je še pojasnila, da tudi po številnih priložnostih za pobeg ter po več letih fizičnih in psihičnih zlorab žrtev ni videla izhoda iz položaja in je živela z ugrabiteljem kljub stalnim zlorabam. Na novinarski konferenci so povedali še, da jo je Garcia leta 2007 prisili tudi, da se je z njim poročila.

Ne spreglejte