SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Papež z mašo končuje obisk v Beninu

2

termometer

 | Foto:
Papež Benedikt XVI., ki bo zaključil obisk v Beninu, je imel zjutraj mašo pred okoli 30.000 verniki in kakimi 200 afriškimi škofi na stadionu v Cotonouju.

Papež je v Beninu podpisal "Obljubo za Afriko" V soboto je papež v Beninu podpisal apostolsko spodbudo z naslovom "Obljuba za Afriko", ki predstavlja nekakšen načrt za prihodnje delovanje Rimskokatoliške cerkve na afriški celini. Dokument poziva k dobremu vodenju in obsoja zlorabe, aids pa označuje kot predvsem etični problem.

Aidsa se je papež dotaknil tudi danes med mašo, ko je dejal, da "si bolniki z aidsom zaslužijo ljubezen in spoštovanje". Bolnike pa je pozval, "naj bodo pogumni, saj jim papež z molitvijo stoji ob strani".

Papež: Še vedno smo ujeti v številne strahove Spomnil je, da bo Bog kristjane sodil po tem, kako se obnašajo do drugih, zlasti do ljudi, ki trpijo ali so na obrobju družbe. "Še danes, kot pred 2000 leti v času Kristusa, smo ujeti v številne strahove, ki nam preprečujejo, da bi zaživeli svobodno," je dejal.

Vernike pozval, naj ne poveličujejo denarja in moči Papež je vernike pozval, naj ne poveličujejo denarja in moči, temveč naj poskrbijo za tiste, ki potrebujejo pomoč, pridigo pa je zaključil s stavkom v lokalnem jeziku fon.

Benedikt XVI. je v zahodnoafriški Benin sicer prispel v petek, v soboto pa se je med drugim sestal s političnimi in verskimi voditelji države ter z gobavimi bolniki in zapuščenimi otroki. To je sicer doslej drugi obisk Benedikta XVI. v Afriki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin