Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 7. 2024,
12.39

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,47
maša Rimskokatoliška cerkev Trst papež papež Frančišek

Natisni članek

Torek, 2. 7. 2024, 12.39

3 tedne, 4 dni

Papež Frančišek v Trstu: kaj morate vedeti, če bi ga radi videli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,47
Trg enotnosti Italije; Trst | Maša se bo na Trgu enotnosti Italije v Trstu začela v nedeljo ob 10.30. | Foto Gulliverimage

Maša se bo na Trgu enotnosti Italije v Trstu začela v nedeljo ob 10.30.

Foto: Gulliverimage

Papež Frančišek bo v nedeljo ob 10.30 maševal na tržaškem Trgu enotnosti Italije (Piazza Unita), kjer pričakujejo okoli devet tisoč vernikov, ki bodo lahko prenos maše spremljali tudi na velikem zaslonu pri sv. Justu. Dovolilnic za vernike iz Slovenije organizatorji niso predvideli, kljub temu bodo lahko ti papeža pozdravili na od prizorišča bolj oddaljenih ulicah, ko se bo peljal na kraj svete maše.

Papež bo s helikopterjem v nedeljo ob 8. uri zjutraj pristal v Starem pristanišču, kjer se bo srečal z delegati socialnega tedna in s tremi posebnimi delegacijami (v njih bodo tudi predstavniki slovenskih vernikov iz Trsta). Nato bo z avtomobilom prispel na Trg enotnosti Italije (Piazza Unita), kjer bo maševal ob 10.30. Po maši se bo Frančišek odpeljal do Pomola Audace, od koder bo s helikopterjem predvidoma ob 12.30 poletel nazaj proti Vatikanu.

Maši bodo lahko prisostvovale le osebe, ki so se prek župnij in organizacij uspešno prijavile, v koprski škofiji so na svoji spletni strani vernikom pojasnili, da dovolilnic za vernike iz Slovenije organizatorji žal niso predvideli, da pa lahko verniki brez dovolilnic pozdravijo papeža na "od prizorišča bolj oddaljenih ulicah, ko se bo peljal na kraj svete maše".

papež Frančišek
Novice Papež Frančišek se je opravičil za uporabo žaljivega izraza za geje
Papež Frančišek obiskal Benetke
Novice Papež obisk v Benetkah začel v ženskem zaporu #video
Papež Frančišek
Novice Papež v Veroni vodil srečanje za mir
Ne spreglejte