SiolNET. Novice Svet
1,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Papež Benedikt naj bi bil zelo krhkega zdravja

1,57

termometer

Benedikt XVI.
Foto: Reuters

Zaslužni papež Benedikt XVI. je hudo zbolel in je "zelo šibkega zdravja", poroča nemški časnik Passauer Neue Presse. Po navedbah njegovega nekdanjega biografa Petra Seewalda je zbolel za rdečico obraza, potem ko je v Nemčiji junija obiskal brata Georga.

"Po Seewaldovih besedah je zaslužni papež zelo šibkega zdravja," poroča nemški časnik. "Njegovo razmišljanje in spomin sta hitra, njegov glas pa je komaj mogoče slišati," še navaja. Seewald naj bi Benedikta obiskal v soboto v Rimu, kjer naj bi mu predstavil svojo novo biografijo, piše STA. "Na srečanju je bil zaslužni papež kljub bolezni optimističen. Dejal je, da bo morda znova poprijel za nalivno pero, če se bo spet okrepil," piše Passauer Neue Presse.

Virus, ki povzroča izpuščaje na obrazu in hude bolečine

Benedikt XVI. je zbolel za rdečico obraza. Gre za virus, ki povzroča izpuščaje na obrazu in hude bolečine. Zbolel je, potem ko je junija v Nemčiji obiskal bolnega brata Georga. To je bilo njegovo prvo potovanje zunaj Italije po odstopu leta 2013. Šestindevetdesetletni Georg je umrl dva tedna po bratovem obisku, piše STA.

Prvi papež v skoraj 600 letih, ki je odstopil

Joseph Ratzinger je bil prvi papež v skoraj 600 letih, ki je odstopil. Nasledil ga je papež Frančišek. V začetku maja je izšla Benediktova biografija, v kateri govori, da je sodobna družba v procesu "oblikovanja antikrščanske veroizpovedi". V knjigi na več kot tisoč straneh izraža tudi svoje ostro nasprotovanje istospolni usmerjenosti in splavu, še poroča STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin