Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 7. 2024,
8.33

Osveženo pred

23 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,94
Krasnodar napad vojna Rusija Ukrajina

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 7. 2024, 8.33

23 minut

Ogromen ukrajinski napad na Rusijo: gorita vojaško letališče in rafinerija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,94

Ruski sistemi zračne obrambe so čez noč sestrelili 75 ukrajinskih brezpilotnih letal, od tega osem v bližini črnomorskega mesta Tuapsa, kjer je rafinerija ruske naftne družbe Rosneft, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Objavljeni so bili sicer posnetki, s katerih je razvidno, da sta po napadu zagorela vojaško letališče in rafinerija. 

Nad regijo Rostov v jugozahodni Rusiji je bilo sestreljenih 47 brezpilotnikov, 17 nad Črnim in Azovskim morjem, osem nad krasnodarsko regijo, kjer je Tuapse, in po eno nad belgorodsko, voroneško in smolensko regijo, je rusko ministrstvo objavilo na Telegramu. Ministrstvo v objavi ni navedlo, ali so ruski obrambni sistemi uničili brezpilotna letala ali je napad povzročil kakšno škodo.

Kasneje je Sergej Boiko, vodja okrožja Tuapse v Krasnodarju, na Telegramu sporočil, da infrastruktura in stanovanjske stavbe pri njih niso poškodovane, je pa poškodovana rafinerija nafte Tuapse. Ostanki drona, ki ga je sestrelila Rusija, so namreč povzročili požar v rafineriji. Žrtev ni bilo, so dodali. Ali rafinerija deluje in kolikšna je bila škoda, za zdaj še ni znano. 

Rusi le redko razkrijejo obseg škode po ukrajinskem napadu 

Rafinerija Tuapse je bila že večkrat tarča ukrajinskih zračnih napadov od začetka vojne, vendar ruski uradniki le redko razkrijejo celoten obseg škode, ki jo povzročijo ukrajinski napadi.

Anton Geraščenko, nekdanji pomočnik na ukrajinskem ministrstvu za notranje zadeve, je objavil dva videoposnetka, na katerih je videti dron, ki je zadel rafinerijo. "Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva so bili vsi brezpilotni letalniki sestreljeni. Ta video prikazuje to "uspešno operacijo", je zapisal Geraščenko. 

Po navedbah Kyiv Posta je po napadu zagorelo tudi vojaško letališče Morozovsk v Rusiji. 

 
Ukrajina, Tank, Rusija, uničen tank
Novice Sedem mrtvih v medsebojnem obstreljevanju v Donecku
Harkov
Novice Rusi močno napadli Harkov: ubitih več ljudi, ujete iščejo pod ruševinami #video
Nafta
Novice V Krasnodaru na rafineriji izbruhnil požar. So jo napadli ukrajinski droni?
Jhon Cordoba
Sportal Kolumbijec iz Nemčije v Rusijo, Milan okrepil obrambo

Ne spreglejte