Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 10. 2015,
7.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

soočenje republikanci

Četrtek, 29. 10. 2015, 7.14

8 let

Ognjevito soočenje: Bush z napadi neuspešno skušal oživiti kampanjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jeb Bush se je tretjega televizijskega soočenja republikanskih predsedniških kandidatov udeležil pod velikim pritiskom, naj predrami svojo zaspano kampanjo. Napadov je bil deležen tudi Donald Trump.

Bush, sin in brat dveh nekdanjih predsednikov, je skušal nekaj življenja v svojo predsedniško kampanjo vnesti z napadom na Marca Rubia, vendar je neslavno pogorel. Bushu negativna kampanja ni pisana na kožo in Rubio ga je spodnesel z besedami, da ga zdaj napada zato, ker mu je nekdo povedal, da mu bo to pomagalo v anketah. Bush ni imel odgovora in njegovi podporniki so se od soočenja poslovili še bolj zaskrbljeni kot do zdaj.

Vodilna kandidata Donald Trump in Ben Carson sta bila tokrat bolj v ozadju. Newyorški milijarder je v dneh pred soočenjem v Koloradu povečal napade na umirjenega temnopoltega zdravnika Carsona, ki ga je začel dohitevati in tudi prehitevati v anketah, zato so gledalci pričakovali, da bo med kandidatoma prišlo do vojne. Carson je takoj na začetku povedal, da Trumpa ne bo napadal in tako je tudi ostalo. Trump je Carsona potem celo branil pred napadom guvernerja Ohia Johna Kasicha, ki je gospodarsko in davčno politiko obeh označil za fantazijo.

Nekdanji guverner Arkansasa Mike Huckabee je požel velik aplavz republikanskega občinstva, ko Trumpa ni hotel označiti za moralno neprimernega predsedniškega kandidata in se je celo pohvalil, da nosi njegovo kravato.

Kasich in Bush sta v en glas takoj komentirala, da je bila verjetno izdelana v Mehiki ali na Kitajskem, torej državah, ki sta stalni tarči Trumpovih napadov. Trump v slogu demokratov kritizira uhajanje delovnih mest v omenjeni državi, tekmecema pa je povedal, da se poslužujeta nizkih udarcev.

Primarne volitve republikanskega kandidata za predsednika se bodo začele februarja v Iowi, deset mesecev pred predsedniškimi volitvami.

Ne spreglejte