SiolNET. Novice Svet
9,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odvetnik, ki so mu zaman verjeli mnogi Slovenci, skače z ladje

9,58

termometer

Reiner Fuellmich | Reiner Fuellmich je v zadnjih dveh letih vsakogar, ki ni kot papagaj ponavljal njegovih trditev, temveč jih je preveril in mu pogosto dokazal nasprotno, označil za plačanca farmacije ali megakorporacij, če ne že kar za člana globalistične elite, ki je po njegovem mnenju zrežirala lažno pandemijo bolezni covid-19.  | Foto: CIC
Reiner Fuellmich je v zadnjih dveh letih vsakogar, ki ni kot papagaj ponavljal njegovih trditev, temveč jih je preveril in mu pogosto dokazal nasprotno, označil za plačanca farmacije ali megakorporacij, če ne že kar za člana globalistične elite, ki je po njegovem mnenju zrežirala lažno pandemijo bolezni covid-19.  Foto: CIC

Nemški odvetnik Reiner Fuellmich velja za enega glavnih ideologov mednarodnega skrajnega proticepilskega gibanja, ki je vzniknilo kmalu po začetku pandemije covid-19 in ki navija za to, da se vsem deležnikom pri reševanju epidemiološke problematike, torej zdravnikom, farmacevtom, politikom in novinarjem, sodi kot nacističnim vojnim zločincem, nato pa se jih usmrti oziroma zapre do konca življenja. Fuellmich, ki v krogih nasprotnikov cepljenja uživa malodane polbožji status, močno podporo pa ima oziroma jo je vsaj imel tudi v Sloveniji, se je po mnogih izrečenih besedah in bolj malo izpolnjenih obljubah zdaj umaknil s položaja vodje gibanja. Neodgovorjeno je medtem vprašanje, kaj se je zgodilo z milijonom evrov, ki naj bi ga od podpornikov za svoje "poslanstvo" prejel Fuellmich. 

Sherri Tenpenny Digisvet Zdravnica z napadi na cepivo zaslužila 1.400 povprečnih slovenskih plač

Reiner Fuellmich je julija 2020, ko so bili ljudje marsikje razdraženi zaradi prve tranše omejevalnih epidemioloških ukrepov, na YouTubu začel razglašati tisto, kar so si nekateri po tihem želeli slišati in so po poplavi lažnih novic na družbenih omrežjih že verjeli: bolezen covid-19 ne predstavlja nevarnosti za javno zdravje, testiranje ne zazna prisotnosti koronavirusa, maske ne delujejo.

Ko je enako začel ponavljati odvetnik, ki je v preteklosti sodeloval v odmevnih sodnih procesih zoper Volkswagen in Deutsche Bank, je iz proticepilske snežne kepe nastala snežna krogla. Fuellmich je izrazil prepričanje, da se je z epidemiološkimi ukrepi zgodil zločin proti človeštvu in obljubil, da bo njegov novoustanovljeni berlinski korononski komite našel krivce.

Tako imenovani koronski komite je na spletu v zadnjem letu objavljal maratonske, občasno tudi več kot šest ur trajajoče razprave, v katerih so voditelji, to sta bila večino časa ustanovna člana komiteja Fuellmich in odvetnica Viviane Fischer, in predvsem gostje med drugim trdili, da bodo v Nemčiji vse necepljene zaprli v koncentracijska taborišča, da bodo morali starši svoje otroke pred prisilnim cepljenjem skrivati kot Ano Frank, da izraelska vlada s cepljenje izvaja holokavst nad lastnim prebivalstvom, da cepivo proti bolezni covid-19 vsebuje "delce, ki se obnašajo kot žive hobotnice", da bodo že do septembra 2021 umrli vsi cepljeni. Trditev ni v oddajah nikoli izzval nihče, temveč so jim zgolj prikimavali.  | Foto: CIC Tako imenovani koronski komite je na spletu v zadnjem letu objavljal maratonske, občasno tudi več kot šest ur trajajoče razprave, v katerih so voditelji, to sta bila večino časa ustanovna člana komiteja Fuellmich in odvetnica Viviane Fischer, in predvsem gostje med drugim trdili, da bodo v Nemčiji vse necepljene zaprli v koncentracijska taborišča, da bodo morali starši svoje otroke pred prisilnim cepljenjem skrivati kot Ano Frank, da izraelska vlada s cepljenje izvaja holokavst nad lastnim prebivalstvom, da cepivo proti bolezni covid-19 vsebuje "delce, ki se obnašajo kot žive hobotnice", da bodo že do septembra 2021 umrli vsi cepljeni. Trditev ni v oddajah nikoli izzval nihče, temveč so jim zgolj prikimavali. Foto: CIC

Iz teh trditev Fuellmicha je vzniknilo mednarodno proticepilsko gibanje, katerega pristaši so verjeli, da bodo kriminalci, zaradi katerih so si morali pred vstopom v trgovino nadeti zaščitno masko in si razkužiti roke, privedeni pred sodnika, obravnavali pa jih bodo kot nacistične vojne zločince leta 1945.

To bo Nürnberg 2.0, so vzklikali po Facebooku. Ker je znano, kakšna usoda je doletela nekatere udeležence nürnberških procesov leta 1945, je marsikdo pozival tudi k smrti zdravnikov, znanstvenikov, farmacevtov, politikov, medijev. Vseh deležnikov, ki so bili tako ali drugače povezani z epidemiološkimi ukrepi ali obveščanjem javnosti o poteku epidemije. Fuellmich je dodatno olje na ogenj stalno prilival s tem, da je ukrepe primerjal z zločini nacistične Nemčije.

Nürnberški procesi veljajo za verjetno najbolj odmevno serijo sojenj v novejši zgodovini.  | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Nürnberški procesi veljajo za verjetno najbolj odmevno serijo sojenj v novejši zgodovini. Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons

Ko se je začelo cepljenje proti bolezni covid-19, mu je Fuellmich seveda nasprotoval. Pfizer in druge farmacevtske družbe, ameriškega imunologa Anthonyja Faucija in Billa Gatesa, ki je prek svojih dobrodelnih organizacij financiral raziskave na področju cepiv, je obtožil, da želijo s cepljenjem pobijati ljudi. 

Reiner Fuellmich je imel svoj "uradni" zvočnik za razpečevanje teorij o zrežirani pandemiji bolezni covid-19 in napovedovanje sodnih procesov proti globalistom tudi v Sloveniji. To je bila skupina na Facebooku z imenom Civilna iniciativa slovenskih pravnikov, katere skrbnica, germanistka Tjaša Vuzem, je osebno sodelovala s Fuellmichom. 

Opozorilno pismo Digisvet Kot avtor svarilnih pisem o cepljenju je navedena ljubljanska sodnica: kako je to mogoče, ne ve nihče

"Če ne bi uporabljali testov PCR, ne bi bilo pandemije"

Fuellmich je v zadnjem letu in pol vložil kar nekaj tožb, ki so "zažgale" na družbenih omrežjih, tožil je celo pokojno britansko kraljico Elizabeto II., vendar pričakovano nikoli ni dosegel rezultata, ki so ga želeli on in njegovi podporniki.

Reiner Fuellmich je februarja 2021 napovedal, da bo cepljenje proti bolezni covid-19 ubilo 25 odstotkov vseh Nemcev (in s tem tudi 25 odstotkov vseh Zemljanov, ki so se cepili) in jih pohabilo še nadaljnjih 36 odstotkov. Ko je o tej njegovi izjavi poročal nemški medij Tagesspiegel, ga je Fuellmich obtožil, da so si to njegovo trditev izmislili. Še vedno jo sicer lahko slišimo na spletu (klik na fotografijo - povezava na videoposnetek te trditve).  | Foto: CIC Reiner Fuellmich je februarja 2021 napovedal, da bo cepljenje proti bolezni covid-19 ubilo 25 odstotkov vseh Nemcev (in s tem tudi 25 odstotkov vseh Zemljanov, ki so se cepili) in jih pohabilo še nadaljnjih 36 odstotkov. Ko je o tej njegovi izjavi poročal nemški medij Tagesspiegel, ga je Fuellmich obtožil, da so si to njegovo trditev izmislili. Še vedno jo sicer lahko slišimo na spletu (klik na fotografijo - povezava na videoposnetek te trditve). Foto: CIC

Še najbližje sodni dvorani je bil novembra lani, ko bi se moral udeležiti zaslišanja v tožbi proti glavnemu nemškemu virologu Christianu Drostnu. Šlo je za resnično bizaren primer: Fuellmich je svojim sledilcem obljubljal, da bo zoper Drostna vložil tako imenovano skupinsko tožbo v ZDA ali Kanadi, na koncu pa ga je tožil v Nemčiji v imenu enega od gostinskih lokalov v Berlinu.

Ta je zaradi zaprtja države zaradi epidemije covid-19 utrpel poslovno škodo. Fuellmichov argument je bil: če testi PCR, ki jih za potrjevanje okužb uporablja Nemčija (po navodilih Drostna, ki je vodil nemško skupino za covid-19), ne bi obstajali, ne bi bilo pandemije in z njim tudi ne ukrepov, ki so njegovi stranki povzročili poslovno škodi. Sodnik je tožbo ovrgel, ker si Fuellmich v sodni dvorani ni hotel nadeti maske, zato jo je moral zapustiti, s tem pa ni mogel zastopati svojega klienta. 

Covid-19, cepivo, cepljenje Digisvet Kdo ima v resnici velik finančni interes, da se nas cepi čim manj

Sledilce je prosil za donacije po 800 evrov

Za financiranje sprva napovedane skupinske tožbe, ki je na koncu postala ovržena tožba proti Drostnu, je Fuellmich svoje sledilce prosil za donacije. že do oktobra lani jih je po informacijah dobro obveščenih virov prejel za več kot milijon evrov. Kaj natanko se je zgodilo s tem denarjem, ni znano, prejemanja oziroma upravljanja donacij pa Fuellmich za medije ni nikoli komentiral. 

Nurnberg | Foto: Facebook Foto: Facebook
Podporniki nemškega odvetnika so začeli upe nato polagati v tako imenovani Svetovni tribunal, ki naj bi uprizoril sodni proces proti vsem, ki jih je Fuellmich označil za organizatorje zločina proti človeštvu − pandemije covid-19. Igrano sodišče, v resnici serija videokonferenc, ki so potekale med februarjem in junijem in ki ji je predsedoval Fuellmich, je med drugim predstavljalo dokaze o tem, kako krivi so Bill Gates, Svetovna zdravstvena organizacija, Anthony Fauci. Organizacije za preverjanje dejstev so morale posebej poudarjati, da to ni resničen sodni proces proti naštetim, saj so v proticepilskih skupnostih na družbenih omrežjih številni trdili, da je (primer zgoraj).

Po mesecih brez novic glede sodnih procesov proti svetovni eliti, ki jo je v svojih videoposnetkih večkrat omenjal Fuellmich, je ta teden njegove podpornike presenetila novica, da se nemški odvetnik do nadaljnjega umika iz tako imenovanega berlinskega koronskega komiteja, v sklopu katerega je napovedoval tožbe proti globalistom. To je sporočila tudi odvetnica Viviane Fischer, ki je komite vodila skupaj s Fuellmichom.

Ker se ni zgodilo še nič, kar so napovedali Fuellmich in nekateri njegovi podporniki, tudi slovenski, se je tudi znotraj proticepilskega gibanja začel pojavljati skepticizem.  | Foto: Facebook Ker se ni zgodilo še nič, kar so napovedali Fuellmich in nekateri njegovi podporniki, tudi slovenski, se je tudi znotraj proticepilskega gibanja začel pojavljati skepticizem.  Foto: Facebook

Zakaj je prišlo do notranjega razkola, uradno ni znano, se pa pojavljajo informacije, da naj bi bil "preiskovalni komite" za Fuellmicha morda celo premalo radikalen. Domnevno naj bi se odvetnik namreč začel pomikati proti skrajni proticepilski tezi, da virusi v resnici sploh ne obstajajo oziroma niso povzročitelji bolezni. To je v nasprotju s tako imenovanim komitejem, ki priznava obstoj virusa sars-cov-2, a trdi, da ni nevaren.

Fuellmich sodeč po njegovih zadnjih javnih nastopih in pojavljanjih v spletnih oddajah sicer še ni končal svojega križarskega pohoda proti vsemu, kar predstavlja boj proti bolezni covid-19, ga bo pa nadaljeval na lastno pest oziroma bo podporo iskal drugje.

 

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin