Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 2. 2021,
11.34

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

16

Natisni članek

šola Afrika ugrabitev Nigerija

Petek, 26. 2. 2021, 11.34

3 leta, 1 mesec

Oboroženi moški v internatu ugrabili več kot 300 deklet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

16

Šola v Nigeriji | Skupina oboroženih moških je danes na severozahodu Nigerije ugrabila več kot 300 deklet. | Foto Reuters

Skupina oboroženih moških je danes na severozahodu Nigerije ugrabila več kot 300 deklet.

Foto: Reuters

Oboroženi moški so danes napadli šolski internat na severozahodu Nigerije in pri tem verjetno ugrabili več kot 300 deklet, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na navedbe enega od tamkajšnjih učiteljev in enega od staršev deklet. Policija je sporočila, da so oboroženci ugrabili 317 deklet.

Joe Biden
Novice Prvi vojaški ukrep Bidna: ukazal zračne napade na tarče v Siriji #video

Kot je povedal neimenovani učitelj na javni dekliški šoli v mestu Jangebe v zvezni državi Zamfara, so po napadu prešteli preostale učenke in, kot je videti, jih več kot 300 manjka. Starš dveh deklet, ki obiskujeta omenjeno šolo, je za AFP potrdil, da so jih obvestili o napadu in da je zdaj na poti v internat. Napad se je zgodil okoli ene ure ponoči.

Policija je kasneje sporočila, da so oboroženci ugrabili 317 deklet. Kot je povedal tiskovni predstavnik policije Mohammed Shehu, je poveljstvo policije v Zamfari v sodelovanju z vojsko začelo skupno iskalno in reševalno akcijo.

Oborožene kriminalne skupine pogosto ugrabljajo fante in dekleta

Močno oborožene kriminalne skupine na severozahodu in v osrednjem delu nemirne Nigerije so v zadnjih letih okrepile napade ter pogosto ugrabljajo fante in dekleta, včasih za odkupnino, včasih pa jih nato spolno zlorabijo ali kako drugače izkoriščajo.

Pretekli teden so z neke šole v sosednji državi Niger odpeljali 42 ljudi, decembra lani je bilo na šoli v Kankari v nigerijski zvezni državi Katsina ugrabljenih več kot 300 dečkov, ki so jih sicer kasneje izpustili. Še vedno je živ spomin na grozljivi ugrabitvi v krajih Dapchi in Chibok. V Dapchiju so džihadisti pred tremi leti ugrabili 111 učenk, v Chiboku pa pred šestimi leti 276 deklet.

Ugrabitve pa nikakor niso edini varnostni izziv v najštevilčnejši afriški državi. Na severovzhodu Nigerije so namreč aktivni džihadistični uporniki, južne regije pretresa etnično nasilje, severozahod in osrednji del države pa sta postala teren za velike kriminalne združbe, ki redno napadajo vasi, pobijajo in ugrabljajo prebivalce ter ropajo in požigajo njihove domove, še poroča STA.

Lady Gaga
Trendi Drama za pevko: v strelskem napadu ranili njenega sprehajalca in ji ukradli pse
Ne spreglejte