SiolNET. Novice Svet
1,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Objavili nov video otrok iz jame na Tajskem #video

1,17

termometer

Na Tajskem je mornarica objavila nov video iz jame, v katero se je prejšnjo soboto ujela ekipa 12 mladih nogometašev in njihov trener. Otroci so veseli in se smejijo, v videu se drug za drugim predstavijo. Telefonske linije med njimi in starši reševalnim ekipam še ni uspelo vzpostaviti.

Našli so jih v ponedeljek, potem ko so bili v četrti največji jami na Tajskem, ki jo je zalilo zaradi močnega deževja, ujeti že devet dni.

Otroci na videu osvetljeni z lučjo ob potapljačih povejo vsak svoje ime in s sklenjenimi dlanmi pozdravijo s tradicionalnim pozdravom "wai". Na steni v jami je napis imena nogometne ekipe in enote mornarice, ki je vključena v reševanje.

Voda bo gotovo še naraščala

Kot so tamkajšnje oblasti poročale že včeraj, bo morda preteklo še več mesecev, preden jih bodo lahko rešili iz jame, saj se bodo morali naučiti potapljati ali pa bodo morali počakati, da voda upade, kar se običajno zgodi šele septembra ali oktobra.

Skrbi ekipam reševalcev povzroča dejstvo, da se je deževna sezona na Tajskem šele začela, kar pomeni, da bo gladina vode v jami Tham Luang gotovo še naraščala.

Tajska otroci jama Novice Reševanje na Tajskem: Dečki lahko v jami ostanejo še mesece #video

Na novinarski konferenci so povedali, da danes ne bodo izvedli nobene reševalne akcije, da pa so pogoji idealni za vajo. Vodo še naprej izčrpavajo iz jame, da bi znižali gladino. Kot pravijo oblasti, na ta način preprečujejo, da bi v prostor, v katerem so otroci, priteklo več vode, poroča britanski BBC.

V torek so želeli med otroki in starši vzpostaviti tudi telefonsko linijo, a jim to ni uspelo.

Tajska otroci jama Novice Potapljačem uspel preboj pri iskanju otrok v poplavljeni jami na Tajskem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin