Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 8. 2011,
10.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Barack Obama

Petek, 12. 8. 2011, 10.20

8 let

Obama se zgraža nad političnim ozračjem v Washingtonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ameriški predsednik Barack Obama se je glasno zgražal nad političnim ozračjem v Washingtonu in skušal jezo javnosti zaradi prepirov in blokad v prestolnici zvaliti na opozicijske republikance.

Obama je po mesecu dni prepirov glede zvišanja meje javnega dolga v četrtek odpotoval iz Washingtona in najprej obiskal tovarno akumulatorjev za avtomobile na alternativni pogon v mestu Holland. Nato se je odpravil v New York, kjer je od slavnih in bogatih donatorjev za svojo predsedniško kampanjo in kampanje demokratskih kolegov nabral skupaj dva milijona dolarjev. Problemi so v politiki, ne v ZDA Predsednik ZDA je zatrjeval, da z ZDA ni nič narobe, ampak so problemi v politiki. Američanom je dejal, da si zaslužijo kaj boljšega od sedanjih političnih prepirov v Washingtonu, kjer izvoljeni predstavniki ljudstva ne razumejo, kako kritičnega pomena je sedaj sodelovanje. Ob tem jih je ponovno pozval, naj svojim kongresnikom sporočijo, da imajo dovolj prepirov in blokad, cirkusov, politiziranja in izjav za javnost ter da naj raje delajo in sprejemajo zakone, ki bodo pomagali gospodarstvu. Avgusta so kongresniki sicer na počitnicah, kamor gre prihodnji teden tudi Obama.

Boehner: Obama se le napihuje Na poziv, da je izjav za javnost dovolj, se je nemudoma odzval predsednik predstavniškega doma kongresa republikanec John Boehner in naznanil, da se Obama le napihuje, namesto da bi kongresu predlagal, kako naj zniža primanjkljaj. Obama je zagotovil, da bo to storil v naslednjih tednih.

80 odstotkov nezadovoljnih z delovanjem političnega sistema Zadnja anketa časopisa Washington Post ugotavlja, da je 80 odstotkov Američanov nezadovoljnih z delovanjem političnega sistema, 71 odstotkov pa jih meni, da se vlada osredotoča na napačne zadeve. 28 odstotkov jih meni, da je Obama poslabšal razmere, 35 odstotkov pa jih krivdo vali na republikance.

Republikanski predsedniški kandidati v soočenju napadali Obamo Republikanski kandidati za predsednika ZDA, ki se bodo v soboto pomerili na t.i. slamnatih volitvah v Iowi, so sicer v četrtek v televizijskem soočenju po pričakovanjih napadali sedanjega predsednika. Soočenje je malce zasenčil guverner Teksasa Rick Perry, ki je naznanil, da bo v soboto uradno napovedal kandidaturo na volitvah leta 2012.

Ne spreglejte