Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
5. 2. 2014,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Soči

Sreda, 5. 2. 2014, 11.18

8 let

Novinarji v Sočiju: Ni hotelskih sob, je pa slika Putina

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpijske igre v Sočiju so velik osebni projekt Vladimirja Putina, a nekaj dni pred odprtjem vse očitno ne poteka, kot bi moralo. Soči so si na Twitterju privoščili številni tuji novinarji.

Pred petkovim začetkom 22. zimskih olimpijskih iger se v Soči ob Črnem morju in okoliške kraje, kjer bodo potekala tekmovanja, zgrinjajo športniki in novinarji. Predvsem slednji s pomočjo Twitterja opisujejo obupne nastanitvene pogoje. Od devetih hotelov za medije jih je nared le šest, hoteli so še vedno gradbišča. Če je v njih voda, ni pitna. Neki nemški fotograf je za agencijo AP konec prejšnjega tedna opisal, da so v njegovem hotelu potepuški psi, delavci po hodijo v sobe.

Reekie je v drugem tvitu zapisal, da je CNN rezerviral 11 sobe v enem od medijskih hotelov pred petimi meseci: "Tukaj smo že en dan, dobili smo le eno sobo."

"Vrnil sem se v hotel. Dvigalo po pol dneva uporabe pokvarjeno. Moral po stopnicah. Vrata v moje nadstropje (to so požarna vrata) zaprta. Popolna farsa." - Shaun Walker, dopisnik Guardiana iz Moskve.

"Zelo zanimiva debata o tem, ali imamo hotelsko sobo, je potrebovala le sedem ljudi, da so jo rešili." - Bruce Arthur, kolumnist kanadskega športnega medija.

"Pogrešam te, topla voda v mojem hotelu. Bila si super." - Bruce Arthur

"Težave s hotelskimi sobami se dogajajo številnim. Če ostaneš na ulici, tvegaš, da se zastrupiš ali pa te ujamejo kot psa." - Wayne Chow.

"Za tiste, ki sprašujete: če vaš hotel nima avle, se prijavite v lastnikovi spalnici." - Mark MacKinnon, dopisnik The Globe and Mail.

Nepripravljeni hoteli so v nasprotju z obljubami tako ruskih oblasti kot Olimpijskega komiteja, da je Soči pripravljen na olimpijske igre kljub terorističnim grožnjam, nedokončanih objektih in pomislekih glede spoštovanja človekovih pravic.

"Vse se očitno dogaja v zadnjem hipu" Da novinarji s svojim pritoževanjem ne pretiravajo, je potrdil naš poročevalec iz Sočija Martin Pavčnik. Razmere so različne od hotela do hotela, je povedal. Sam je nastanjen v hotelu v Krasnaji Poljani, kjer sam večjih težav s hotelom nima: "Zunaj je gradbišče, znotraj je OK". So se pa nekateri njegovi kolegi potožili o težavah z ogrevanjem. "Nekateri so čakali, da so jim v sobo pripeljali žimnice". Slovenski športniki imajo po njegovih besedah manjše težave s prevozi in nastanitvami, odvisno od tega, v kateri vasi so nastanjeni. "Vse se očitno dogaja v zadnjem hipu," pravi.

Ne spreglejte