SiolNET. Novice Svet
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nizozemsko tožilstvo strelca v Utrechtu obtožuje terorizma

0,06

termometer

Prizorišče streljanja v Utrechtu | Nizozemska policija je 37-letnega napadalca turškega rodu prijela po osemurni iskalni akciji. | Foto: Reuters
Nizozemska policija je 37-letnega napadalca turškega rodu prijela po osemurni iskalni akciji. Foto: Reuters

Nizozemsko tožilstvo je napovedalo, da bodo osumljenca za ponedeljkovo streljanje na tramvaju v Utrechtu, v katerem so bili ubiti trije ljudje, obtožili terorizma. Obtožnica bo 37-letnika turškega rodu obremenila večkratnih umorov s terorističnimi nameni, pred sodnika pa bo prvič stopil v petek.

Obtožnica ga bo poleg tega obremenila tudi poskusa umora in teroristične grožnje, so še sporočili z nizozemskega tožilstva. To v sodelovanju s policijo sicer še vedno preiskuje, ali je osumljenec deloval izključno s terorističnimi motivi ali so bile v ozadju njegove osebne težave, ki so se jim pridružile radikalne ideje.

Napad v Utrechtu Novice Nizozemska: policija aretirala domnevnega napadalca #video #foto

Napadalec ubil tri ljudi, sedem je bilo ranjenih

V streljanju na tramvaju v središču Utrechta so v ponedeljek umrli trije ljudje, sedem je bilo ranjenih. Osumljenca so aretirali po osemurni iskalni akciji, zaradi katere so skoraj povsem zaprli četrto največje mesto na Nizozemskem, po vseh letališčih in drugih ključnih mestih v državi pa so poostrili varnostne ukrepe.

V streljanju na tramvaju v središču Utrechta so v ponedeljek umrli trije ljudje, sedem je bilo ranjenih. | Foto: Reuters V streljanju na tramvaju v središču Utrechta so v ponedeljek umrli trije ljudje, sedem je bilo ranjenih. Foto: Reuters

Policija je kasneje v povezavi z napadom aretirala še 40-letnega osumljenca. Kriminalisti zdaj preiskujejo, ali je ta glavnemu osumljencu pri streljanju pomagal. Glavni osumljenec bo v petek pred sodnika stopil za zaprtimi vrati, po pričakovanjih pa bo do naslednjega zaslišanja čez dva tedna ostal v priporu.

Napad v Utrechtu Novice Napad v Utrechtu: policija resno preiskuje teroristični motiv napadalca #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin