SiolNET. Novice Svet
4,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nesreča tankerja v Dalmaciji. Oskrba z nafto otežena.

4,14

termometer

V hrvaškem pristanišču Ploče je v četrtek v pomol trčil tanker, poln nafte. V nesreči je bil porušen del pomola, napravi za prečrpavanje nafte in plina pa sta potonili, zaradi česar je otežena preskrba Dalmacije z nafto in njenimi derivati, danes poročajo hrvaški mediji.

 Na tankerju Poplar, ki pluje pod zastavo Maršalovih otokov, je bilo v času trčenja 27.000 kubičnih metrov nafte. Ladja je precej poškodovana, a ni prišlo do izlitja nafte.

V nesreči je bil porušen del doka, poškodovane so tudi cevi, napravi za prečrpavanje nafte in plina pa sta potonili. Tega dela pristanišča ni mogoče uporabljati, zato tudi druge ladje ne morejo izkrcati nafte. Zaradi tega je otežena preskrba Dalmacije z nafto in njenimi derivati.

ladja, južna koreja, čoln Novice Trčila čoln in tanker, najmanj 13 mrtvih

Po prvih ocenah strokovnjakov, ki jih povzema dalmatinski dnevnik Slobodna Dalmacija, bo škoda zaradi nesreče znašala več milijonov evrov. Kako dolgo bo trajala sanacija pristanišča, je težko oceniti, a mediji navajajo, da bi lahko trajala več mesecev.

Ker je zaradi vrhunca turistične sezone na Hrvaškem, pa tudi v sosednjih Bosni in Hercegovini in Črni gori veliko povpraševanje po nafti, so skladišča nafte v Pločah trenutno precej prazna. Distribucijo nafte so prevzela skladišča v Solinu in na Reki.

Poškodovani ameriški vojaški rušilec John S. McCain Novice Ameriška vojaška ladja trčila s tankerjem Tanker Capodistria Novice Pri Debelem rtiču nasedel tanker #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin