Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 12. 2018,
14.05

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

4

Natisni članek

Evropska unija Nemčija vojska

Četrtek, 27. 12. 2018, 14.05

5 let, 4 mesece

V nemški vojski razmišljajo o možnosti rekrutiranja državljanov EU

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

4

nemška vojska | Konec tega leta bo nemška vojska štela 182 tisoč pripadnikov, kar je 2.500 več kot pred enim letom. Med vojaki je trenutno 12 odstotkov žensk, s čimer so dosegli nov rekord, je pojasnila obrambna ministrica Ursula von der Leyen. Do leta 2025 želijo v Nemčiji sicer imeti 203 tisoč vojakov. | Foto Reuters

Konec tega leta bo nemška vojska štela 182 tisoč pripadnikov, kar je 2.500 več kot pred enim letom. Med vojaki je trenutno 12 odstotkov žensk, s čimer so dosegli nov rekord, je pojasnila obrambna ministrica Ursula von der Leyen. Do leta 2025 želijo v Nemčiji sicer imeti 203 tisoč vojakov.

Foto: Reuters

Nemška vojska razmišlja o tem, ali bi lahko rekrutirali strokovnjake iz drugih držav Evropske unije, je izjavil nemški general Eberhard Zorn. Razmišljajo predvsem o rekrutiranju zdravnikov ali strokovnjakov s področja informacijske tehnologije, saj jim tega kadra primanjkuje.

V času pomanjkanja strokovnega kadra mora nemška vojska premisliti o vseh možnostih, da dobi primeren pomladek, je dodal Zorn.

Nemška vlada naj bi se glede tega že posvetovala z drugimi evropskimi partnerji. Češka, Švedska, Belgija in Danska niso izrazile nasprotovanja, medtem ko je Francija zadržana.

Der Spiegel
Novice Novinar nemškega Spiegla si je več let izmišljeval zgodbe

Slovenija se boji odhoda potencialnih vojakov v Nemčijo

Slovenija, Bolgarija, Romunija in Grčija so medtem izrazile dvome, saj bi se lahko njihovi potencialni vojaki zaradi višje plače pridružili nemški vojski.

"Seveda moramo biti previdni, da nas evropski partnerji ne bodo imeli za konkurenco," je dejal Zorn. Ena od možnosti je, da bi rekrutirali strokovnjake le v državah EU, ki že same iščejo rekrute v tujini in samo na podlagi dvostranskih odnosov. V nemških vrstah je sicer že več kot desetina vojakov z migracijskim ozadjem ali dvojnim državljanstvom.

Benjamin Dolić
Trendi Izjemen uspeh Slovenca v nemškem šovu The Voice #foto #video
sodišče kladivo
Novice Nemški parlament potrdil zakon o uvedbi tretjega spola
Ne spreglejte