SiolNET. Novice Svet
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemčija vzpostavila nadzor ob meji s Češko in Poljsko

0,10

termometer

nemška policija | Proti stacionarnemu nadzoru je bil med drugim sindikat policistov. | Foto: Reuters
Proti stacionarnemu nadzoru je bil med drugim sindikat policistov. Foto: Reuters

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je danes sporočila, da bo policija odslej izvajala dodaten nadzor ob meji s Poljsko in Češko, da bi omejila nezakonite migracije. Čeprav so v Nemčiji pred dnevi napovedali stacionarni mejni nadzor, so stopili korak nazaj in se odločili za fleksibilen model, ki ga ni treba prijaviti Evropski komisiji.

Nemška policija bo odslej izvajala dodaten fleksibilen nadzor na poteh tihotapcev ob meji s Poljsko in Češko, je napovedala ministrica v Berlinu. Nadzor bo potekal ob meji in bo razširil postopke naključnih pregledov, ki jih že izvajajo, poroča nemški portal Tagesschau.

Faeser je zagotovila, da bodo pozorni na to, da nadzor ne bo vplival na dnevne migrante in tovorni promet.

Nemško-poljska meja Novice Nemčija na meji s Poljsko in Češko uvaja nadzor

Medtem ko so v ponedeljek pri nemški vladi še govorili o stacionarnem mejnem nadzoru, so zdaj spremenili načrte. Proti stacionarnemu nadzoru je bil med drugim sindikat policistov, saj da to ne bi bilo učinkovito, ker lahko tihotapci te nadzorne točke obvozijo.

Mejni nadzor v Nemčiji Novice Bruselj: Nadzor na meji med Slovenijo in Avstrijo prinesel izboljšanje

V Evropski uniji se številne države soočajo s porastom števila migrantov. Na to predvsem opozarja Italija, ki sicer velja za tranzitno državo, podobno pa na porast števila migrantov opozarjajo v Nemčiji, ki velja za ciljno državo. Od januarja do avgusta so zabeležili 70.753 nezakonitih migrantov, kar je skoraj 60 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Andrej Plenković Novice Plenković: Hrvaška nima žice na meji z BiH in je tudi ne bo imela Policija, Slovenija Novice Policija poskuša migrante v Posavju prestrezati že tik ob meji #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin