Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2022,
16.26

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

49

Natisni članek

vojna Ukrajina Rusija Vladimir Putin

Torek, 24. 5. 2022, 16.26

1 leto, 11 mesecev

Nekdanji šef tajne službe: S Putinom bo kmalu konec. Poslali ga bodo na zdravljenje in ne bo se več vrnil.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

49

Vladimir Putin | Od začetka ruske invazije na Ukrajino se v javnosti pojavljajo vse glasnejša ugibanja o zdravstvenem stanju ruskega voditelja Vladimirja Putina.  | Foto Reuters

Od začetka ruske invazije na Ukrajino se v javnosti pojavljajo vse glasnejša ugibanja o zdravstvenem stanju ruskega voditelja Vladimirja Putina.

Foto: Reuters

"Mislim, da bo do konca leta 2023 konec s Putinom. Poslali ga bodo na zdravljenje in ga pustili tam. Kot vodja ruskega naroda se ne bo več vrnil. To bo del izhodnih strategij iz konflikta z Ukrajino in ta poteza je veliko bolj elegantna kot državni udar." S temi besedami je nekdanji šef britanske tajne službe sir Richard Dearlove začel svoj podkast, v katerem je spregovoril o prihodnosti Rusije, o tem, kako se bo po njegovem mnenju razpletel spor z Ukrajino in kaj čaka ruskega predsednika Vladimirja Putina

"Putina bodo poslali na zdravljenje in ga pustili tam. Bliža se njegov konec," je v svojem podkastu One Direction povedal nekdanji šef britanske tajne službe sir Richard Dearlove.

Dearlove sicer predvideva, da v Kremlju še nimajo zamenjave za Putina. Kot morebitnega prihodnjega voditelja ruskega naroda sicer vidi Nikolaja Patruševa, glavnega tajnika ruskega varnostnega sveta, za katerega se je že ugibalo, da bo prevzel nadzor nad invazijo na Ukrajino, poroča New York Post. 

"Če se moje napovedi uresničijo in bo Putin končal na zdravljenju, mislim, da bo oblast prevzel Patrušev. Najprej le kot Putinova zamenjava, nato bo za stalno prišel na čelo Rusije," trdi Dearlove. 

Nikolaj Patrušev, Vladimir Putin
Novice "Putin mora na operacijo, a ne veselite se, njegova zamenjava je še hujša"

"To je del strategije"

Po besedah Dearlova bo to del strategije končanja konflikta z Ukrajino, potezo pa je označil za veliko bolj elegantno, kot pa, če bi izvedli državni udar. 

Od začetka ruske invazije na Ukrajino se v javnosti pojavljajo vse glasnejša ugibanja o zdravstvenem stanju ruskega voditelja. Kremelj vse informacije o bolezni sicer ostro zanika. 

Novice Nov posnetek, nova ugibanja o Putinovem zdravju #video
Vladimir Putin
Novice To je svarilo, naj ne podcenjujemo Putinove Rusije
Heker, kiberkriminal, hekerji
Novice Skrivno orožje Rusije: z njim bi lahko svet plesal po Putinovih notah
Ne spreglejte