SiolNET. Novice Svet
4,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bill Clinton v bolnišnici

4,61

termometer

Bill Clinton
75-letnega Billa Clintona, ki je v Beli hiši preživel dva predsedniška mandata mandata med letoma 1993 in 2001, so v bolnišnico v mestu Irvine sprejeli v torek zvečer. Foto: Reuters

Nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona so sprejeli na oddelek intenzivne nege v medicinskem centru Irvine na Univerzi v Kaliforniji. Imel naj bi infekcijo sečil, ki se je razširila v njegov krvni sistem, je v četrtek potrdil njegov osebni zdravnik.

"Napoten je bil na intenzivno nego (ICU), kjer ga podrobno pregledujejo in oskrbujejo z antibiotiki. Do nadaljnjega bo ostal na preiskavah," sta potrdila zdravnik Alpesh Amin, predstojnik Irvninovega medicinskega centra, in dr. Lisa Bardack, Clintonova osebna zdravnica.

Na intenzivno nego (ICU) ga niso sprejeli zato, ker bi jo potreboval, ampak zaradi varnosti in zasebnosti.

Eric Zemmour Novice To je gospod Z. Vsi se ga bojijo.

Stanje se izboljšuje, predsednik je dobro razpoložen

Nekdanji predsednik se po besedah svojih predstavnikov počuti dobro, je buden in se pogovarja s svojimi sorodniki in zdravniki. "Po dveh dneh zdravljenja se njegovo stanje izboljšuje in tudi antibiotiki dobro učinkujejo," so povedali zdravniki in dodali: "Upamo, da se bo lahko že kmalu vrnil domov."

75-letnega Billa Clintona, ki je v Beli hiši preživel dva predsedniška mandata med letoma 1993 in 2001, so v bolnišnico v mestu Irvine sprejeli v torek zvečer. Do petka bo 42. ameriški predsednik ostal na opazovanju in zdravljenju, kasneje pa bo antibiotike prejemal oralno.

porsche2bandelli Novice Socialni beli porsche Marka Bandellija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin