Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 6. 2016,
7.39

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Natisni članek

Omar Mateen pokol

Četrtek, 23. 6. 2016, 7.39

7 let, 10 mesecev

Nekdanji ljubimec strelca: Pokol v Orlandu je bil maščevanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Omar Mateen | Foto Twitter/BBC

Foto: Twitter/BBC

Oglasil se je moški, ki trdi, da je bil dva meseca ljubimec morilca iz Orlanda Omarja Mateena.

Moški po imenu Miguel je za ameriško televizijo v španskem jeziku Univision dejal, da je bil pokol v gejevskem klubu Pulse maščevanje, ker je Mateen sovražil Portoričane.

Pulse so obiskovali predvsem Latinoameričani in Miguel, čigar priimka zaradi varnosti niso objavili, pravi, da je bil Mateen izjemno jezen na Portoričana, s katerim je spal, pozneje pa izvedel, da je okužen z virusom HIV. To naj bi bil glavni razlog pokola, v katerem je umrlo 49 ljudi, ne pripadnost kakšni teroristični organizaciji.

Islam predstavljal kot ljubečo vero

Američan afganistanskega rodu Mateen je bil po izpovedih številnih prič reden obiskovalec kluba Pulse. Veliko moških in tudi žensk trdi, da so bili z njim na zmenkih in v stiku prek družbenih spletnih strani. Miguel pravi, da se je z Mateenom povezal prek Grindrja, družabne strani, ki jo homoseksualci uporabljajo za navezovanje stikov.

Z Mateenom sta dva meseca spolno občevala po hotelih v Orlandu, nato pa se razšla, trdi Miguel. Vmes sta se občasno tudi pogovarjala in Mateen naj bi Miguelu islam predstavljal kot zelo lepo in ljubečo vero, ki nikogar ne izključuje. Televizija CBS poroča, da so se z Miguelom pogovarjali tudi policisti, ki tega nočejo javno potrditi ali zanikati.

Iskal naj bi ljubezen

Miguel pravi, da je Mateenova žena vedela, da je homoseksualec, to pa naj bi vedel tudi njegov oče Seddique Mir Mateen, ki je sina dvakrat prisilil v poroko z žensko. Prva žena mu je ušla, ker jo je pretepal, druga pa ima po poročanju ameriških medijev duševne motnje. Mateen po Miguelovih besedah ni bil nikoli nasilen in je zgolj iskal ljubezen. Mir Mateen trdi, da pri sinu ni opazil nobenih znakov homoseksualnosti, ki si po njegovem mnenju zasluži božjo kazen.

Ne spreglejte