Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 11. 2020,
12.55

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,59

49

Natisni članek

poraz golf Donald Trump Joe Biden

Nedelja, 8. 11. 2020, 12.55

3 leta, 5 mesecev

Ne prizna poraza: Trump se je v Belo hišo vrnil s solznimi očmi #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,59

49

Donald Trump | Ameriški predsednik Donald Trump se je v Belo hišo vrnil s solznimi očmi. | Foto Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump se je v Belo hišo vrnil s solznimi očmi.

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump se je še pred razglasitvijo Joeja Bidna za zmagovalca ameriških predsedniških volitev iz Bele hiše umaknil v mesto Sterling v Virginiji, kjer je v soboto igral golf. Republikanski predsednik, ki še ni priznal poraza na volitvah, je bil oblečen v športna oblačila, po končani partiji pa je pristopil k skupini obiskovalcev in poziral z nevesto. Trump se je nato še isti dan vrnil v Belo hišo, po poročanju ameriških medijev je imel solzne oči.

Poziranje z nevesto in klepet s skupino obiskovalcev, ki so mu sporočili, da ga imajo radi, so ameriški mediji označili za prvi javni nastop ameriškega predsednika Donalda Trumpa po porazu na ameriških predsedniških volitvah. Poraza proti novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu Trump za zdaj še ni priznal, ga pa k temu po poročanju ameriških medijev nagovarjajo tudi njegovi najbolj tesni sodelavci, denimo njegov zet Jared Kuschner.

Fotogalerija
1 / 5
Novice So se Biden in njegovi ustrašili, da nekdo strelja? #video

Trump ni komentiral rezultatov volitev

Po poročanju Forbesa je Trump sobotno dopoldne preživel na igrišču na golf. Na igrišču je bil tudi takrat, ko so ameriške televizije Bidna razglasile za novega ameriškega predsednika. Družbena omrežja in splet so nato preplavili posnetki republikanskega volilnega stratega Briana Bartletta, ki prikazujejo Trumpa, kako pozira z nevesto in klepeta z ljudmi na njeni poročni zabavi. Predsednik se je pri obiskovalcih zadržal kratek čas, potem pa se je s svojo ekipo odpravil nazaj na igrišče.

Po podatkih ene od ameriških spletnih strani je Trump med svojim mandatom v Beli hiši 284-krat obiskal igrišča za golf, golf pa je igral najmanj 141-krat. Med vljudnostnim kramljanjem Trump ni komentiral rezultatov ameriških predsedniških volitev, je sporočil Bartlett. Še isti dan se je predsednik vrnil v Washington, kjer je množica ljudi pred tem vzklikala, da je poraženec. Po poročanju ameriških medijev se je v Belo hišo vrnil s solznimi očmi.

Na Twiiterju je danes zapisal, da so bile volitve ukradene. "Obstaja sistemski problem pri avtentikaciji glasovnic, ki bi lahko resno vplival na celotne volitve (...) Menimo, da so ti ljudje kradljivci. Stroji v velikih mestih so pokvarjeni. To so bile ukradene volitve (...) Kjer je bilo pomembno, so ukradli, kar so morali ukrasti", je med drugim tvitnil Trump, piše STA.

Pahor, Janša.
Novice Pahor čestital Bidnu, Janša kritičen do razglasitve rezultatov

Bidnu čestital tudi madžarski premier Orban

Po zmagi Joeja Bidna na ameriških predsedniških volitvah iz sveta še naprej prihajajo čestitke. Bidnu sta med drugim čestitala tudi izraelski premier Benjamin Netanjahu in palestinski predsednik Mahmud Abas. Novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku je čestital tudi madžarski premier Viktor Orban. "Naj vam čestitam za uspešno predsedniško kampanjo. Želim vam dobro zdravje in nadaljnji uspeh pri opravljanju vaših dolžnosti," je Bidnu v pismu sporočil Orban. (STA)

Ne spreglejte