Naši sosedje so najbolj zdrav narod na svetu. Mi pa ...

Italija je najbolj zdrava država na svetu, je v svoji raziskavi, v katero je vključil 163 držav, ugotovil ameriški Bloomberg.

Italijanke in Italijani so v številnih pogledih v boljši formi kot Američani, Kanadčani ali Britanci. Mnogo od njih se jih bori s povišanim krvnim pritiskom, holesterolom in slabšim duševnim zdravjem, piše Bloomberg.

Italijanke in Italijani so v številnih pogledih v boljši formi kot Američani, Kanadčani ali Britanci. Mnogo od njih se jih bori s povišanim krvnim pritiskom, holesterolom in slabšim duševnim zdravjem, piše Bloomberg. Foto: Reuters

Italija je ena najbolj razvitih držav na svetu, a njeno gospodarstvo stagnira že več desetletij, brezposelnih je skoraj 40 odstotkov mladih, glede na velikost gospodarstva pa je ena najbolj zadolženih držav na svetu. 

Kljub temu so Italijani v številnih pogledih v boljši formi kot Američani, Kanadčani ali Britanci. Mnogi od njih se borijo s povišanim krvnim pritiskom, holesterolom in slabšim duševnim zdravjem, piše Bloomberg.

Med razlogi med drugim navajajo italijansko prehrano, ki vsebuje veliko zelenjave in ekstra deviškega olivnega olja.

Slovenija na 27. mestu

Države so v raziskavi ocenili na podlagi pričakovane življenjske dobe, vzrokov smrti in tveganjih za zdravje, kot so visok krvni pritisk, uporaba tobačnih izdelkov, prehranjenost in dostopnost pitne vode.

Med prvih pet so se za Italijo zvrstile še:

- Islandija,

- Švica,

- Singapur in

- Avstralija.

Slovenija se je uvrstila na 27. mesto, pred Belgijo in za Dansko. Hrvaška je zasedla 35. mesto.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • amarita / 20.03.2017. ob 14:03

    dragi casnikar SIOL-A ta zastava je francoska...italijanska pa zelena bela rudeca... za zdravje italijanov je sigurno na prvem mestu italijanska sredozemska kuhinja ,za moj pojem najboljsa na svetu! mi pa prihajamo iz 70 in vec let socijalisti9cne kuhinje prepoznavno najslabse na svetu!!!

  • janez123 / 20.03.2017. ob 11:05

    za takšno stanje naših delavcev so krivi sindikati. Italijani prično z delom ob 8 in devetih opoldan je kosilo 1 ura , imajo restavracije ki delajo samo za kosila , natakarji pridejo delat pogodbeno, zvečer delajo redno drugje. Pri nas pa med šihtom časovno in finančno omejeno, kvalitete pa ne preverja nihče.

  • Maksimvs / 21.03.2017. ob 16:35

    Amarita, povej to svoji mami če si upaš!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno