SiolNET. Novice Svet
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Napadalec, ki je z nožem zabodel šest ljudi, obtožen poskusa umora

0,23

termometer

Napad v Franciji | Osumljenec policiji ni bil znan in ni povezan z islamističnimi skupinami. | Foto: Reuters
Osumljenec policiji ni bil znan in ni povezan z islamističnimi skupinami. Foto: Reuters

Osumljenec za četrtkov napad z nožem v mestu Annecy v francoskih Alpah, v katerem je zabodel šest ljudi, je obtožen poskusa umora, je danes sporočilo francosko tožilstvo. Kot so dodali, nobena od žrtev napada ni več življenjsko ogrožena, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sirski begunec, ki je v četrtek v parku v Annecyju zabodel dva odrasla in štiri predšolske otroke, stare od 22 do 36 mesecev, je obtožen poskusa umora, je danes sporočila tožilka v Annecyju Line Bonnet-Mathis.

Osumljenec 31-letni Sirijec

Osumljenec ni želel govoriti niti v 48 urah policijskega pridržanja niti pred dvema preiskovalnima sodnikoma, ki sta vodila preiskavo, je na novinarski konferenci povedala tožilka in dodala, da žrtve njegovega napada niso več življenjsko ogrožene.

Policija je pred tem poročala, da je osumljenec 31-letni Sirijec, ki je imel na Švedskem status begunca. Njegovo prošnjo za azil so v Franciji zavrnili, ker mu je bil azil na Švedskem že odobren. Po poročanju medijev je bil poročen s švedsko državljanko, s katero ima triletnega otroka.

Sirec policiji doslej ni bil znan in po njenih informacijah nima povezav z islamističnimi skupinami.

Poklon žrtvam napada v Franciji:

Napad v Franciji | Foto: Reuters Foto: Reuters

Napad v Franciji | Foto: Reuters Foto: Reuters

Bazen posnetek iz zraka Novice S pomočjo posnetkov iz zraka odkrili 120 tisoč neprijavljenih bazenov napad, nož, Francija, otroci Novice V napadu z nožem v francoskih Alpah ranjenih več otrok, trije v kritičnem stanju #video Voznik šolskega avtobusa Novice Ovadba voznika šolskega avtobusa, ki naj bi spolno napadel mladoletnico, ovržena
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin