Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 2. 2020,
8.35

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

15

Natisni članek

London teroristični napad nož noad

Ponedeljek, 3. 2. 2020, 8.35

4 leta, 2 meseca

Nove podrobnosti iz Londona: napadalec pred tednom dni prišel iz zapora #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

15

Napadalec, ki je v južnem delu Londona v nedeljo z nožem ranil najmanj tri ljudi, kasneje pa so ga ustrelili policisti, je bil januarja izpuščen iz zapora, poročajo britanski mediji. 20-letnega Sudesha Ammana so izza rešetk izpustili po tem, ko je pred tednom dni odsedel polovico od skupaj treh let in štirih mesecev zaporne kazni zaradi terorizma.

20-letni Sudesh Amman, ki je stal za nedeljskim napadom z nožem v Londonu, je bil pod aktivnim policijskim nadzorom. Konec leta 2018 je bil obsojen na tri leta in štiri meseca zapora zaradi posedovanja dokumentov s terorističnimi informacijami in razširjanja terorističnih publikacij. Prijeli so ga zaradi suma načrtovanja terorističnega napada.

Ni bilo pravnih mehanizmov, da ostane v zaporu

Kot poročajo britanski mediji, je bila policija v času njegove izpustitve zaskrbljena glede nevarnosti, ki bi jo lahko predstavljal javnosti, vendar ni bilo pravnih mehanizmov, ki bi omogočili, da bi ostal v zaporu, poroča STA.

V napadu z nožem, ki ga je izvedel v eni od trgovin na Streatham High Road, so bili poškodovani najmanj trije ljudje, vendar nihče od njih ni v smrtni nevarnosti. 20-letnika, ki je nosil lažno eksplozivno napravo, so ustrelili policisti.

Preiskava dogodka, ki naj bi bil povezan s terorizmom, po poročanju BBC še vedno poteka. Scotland Yard je danes v zvezi z napadom že izvedel dve hišni preiskavi - eno v v južnem delu Londona, drugo pa v mestu Bishop's Stortford severno od Londona. Novih aretacij za zdaj niso izvedli.

Londonski župan kritičen do Johnsona

Britanski premier Boris Johnson je medtem sporočil, da bo njegova vlada pripravila "bistvene sistemske spremembe za obravnavo obsojencev zaradi terorizma". To je sicer napovedal že po novembrskem terorističnem napadu na Londonskem mostu, v katerem je moški z nožem ranil več ljudi, umrla pa sta dva človeka. Tudi tisti napad je izvedel moški, ki je bil v preteklosti v zaporu zaradi terorizma. 

Londonski župan Sadiq Khan pa je bil danes kritičen do počasnega uvajanja sprememb, ki jih je premier napovedal po novembrskem napadu. Poudaril je, da bi lahko nedeljski napad preprečili, poroča STA.

Vstopil v trgovino in začel z nožem zabadati ljudi

Britanski mediji poročajo, da je Amman vstopil v trgovino in začel z nožem zabadati ljudi. Potem ko je zapustil trgovino, je 20-letnik zabodel še žensko. Priče so blizu kraja dogodka nato zaslišale strele, napadalec pa je obležal pred eno od lekarn. Na kraju napada so še vedno policijske patrulje.

Fotogalerija
1 / 10

London je bil v zadnjih letih prizorišče več terorističnih napadov. Konec novembra je britansko prestolnico pretresel podoben napad, v katerem je moški z nožem zabodel več ljudi. Policija je osumljenca, ki je imel na sebi lažno eksplozivno napravo, ustrelila, ta pa je zaradi poškodb umrl na kraju dogodka.

Novice Nove informacije o domnevnem terorističnem napadu v Londonu #video
Ne spreglejte