Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2013,
13.16

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

maraton Boston eksplozija Teksas

Ponedeljek, 22. 4. 2013, 13.16

5 let

Najsrečnejši moški na svetu: preživel bostonski napad in eksplozijo v Teksasu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Joe Berti je bil eden izmed tekačev na bostonskem maratonu, ki se je za las izognil eksploziji, dva dni pozneje pa se je izognil novi eksploziji, ki je zamajala West v Teksasu.

Joe Berti je v očeh številnih najbolj nesrečen človek na svetu, saj se je v roku nekaj dni izognil dvema hujšima tragedijama, vendar pa sam meni, da je pravzaprav najsrečnejši človek na svetu. "Nisem mogel verjeti," je po poročanju Daily Maila povedal Berti, ki sicer prej nikoli ni videl eksplozije v živo. Potem pa pomislil: "Želim si stran od vseh teh eksplozij."

Ciljno črto na bostonskem maratonu prečkal 30 sekund pred eksplozijo Njegova žena Amy pa je prepričana, da je postal magnet za katastrofo. "Mora se premikati, mogoče pa mora samo stati na odprtem polju," je povedala Amy Berti, ki s svojim možem živi v Austinu v Teksasu. Berti je namreč na bostonskem maratonu prečkal ciljno črto 30 sekund, preden je eksplodirala prva bomba.

Ko je prečkal črto, je v množici iskal svojo ženo in njuno prijateljico, nato pa je odjeknila eksplozija. Amy je svojega moža pričakala v cilju, kjer je, kot številni drugi, fotografirala svojega moža, ko je pritekel v cilj. Amy in njena prijateljica sta bili sicer lažje poškodovani, saj so vanju prileteli delci bombe. Takšne sreče pa ni imela ženska, ki je stala poleg njiju, saj ji je bomba odtrgala nogo pod kolenom, izgubila pa je tudi vse prste na levi roki.

Bil priča tudi eksploziji v Teksasu Dva dni pozneje sta se Bertijeva vrnila domov v Austin, Joe se je peljal po avtocesti, ki gre skozi mesto West, kjer je odjeknila eksplozija. Iz avtomobila je videl črn dim, ki se je vil nad mestom. Ko se je pripeljal bližje, je občutil tresljaje in videl razdejanje. Nekdo se mora šaliti, si je takrat mislil Berti, nato pa je ognjena krogla poletela mimo njegovega avtomobila.

Berti je še povedal, da je bilo območje videti, kot da bi nad mestom eksplodirala jedrska bomba. Ni vedel, čemu je bil priča, zato se je ustavil in fotografiral razdejanje. "Naslednje, kar mi je prišlo na misel, je bilo to, da moram iti stran, saj mi je nekaj padlo na avtomobil," je za Daily Mail povedal Berti.

Ne spreglejte