Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2019,
15.40

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,72

4

Natisni članek

nesreča nesreča Španija helikopter

Nedelja, 25. 8. 2019, 15.40

4 leta, 8 mesecev

Letalski nesreči v Švici in na Majorki: med žrtvami tudi otroci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,72

4

toča letalo | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Današnjo nedeljo sta zaznamovali dve letalski nesreči. Na španskem otoku Majorka sta trčila ultralahko letalo in helikopter, po poročanju španskih medijev pa je v nesreči umrlo sedem ljudi, med njimi dva otroka. Druga letalska nesreča se je zgodila v švicarskih Alpah, kjer je strmoglavilo letalo znamke Piper, trije ljudje so umrli, med žrtvami je tudi dojenček. Vzroka za nesreči še nista znana.  

Tekmovanje v oranju, orači, traktor, oranje
Novice Pri vožnji traktorja se je smrtno ponesrečil 22-letnik

Nesreča na španskem otoku Majorka na območju mesta Inca se je zgodila okoli 13.30. Španski mediji poročajo, da sta bila na krovu helikopterja štiričlanska družina iz Nemčije in italijanski državljan. V času nesreče so bili na turističnem ogledu. Drugi dve žrtvi, ki sta leteli z ultralahkim letalom, naj bi bila Španca, domačina z otoka.

Trčila v zraku

Kot poročajo lokalni mediji, je štiričlanska družina okoli 10. ure dopoldne s helikopterjem znamke Bell vzletela z letališča Son Bonet. Le nekaj ur po vzletu so trčili v ultralahko letalo znamke Aeroprakt,  ki je vzletelo z letališča Binissalem in na krovu katerega sta bila Španca, navaja stran Diario de Mallorca. 

Po prvih informacijah naj bi letalo in helikopter trčila v zraku, med strmoglavljenjem pa naj bi za las zgrešila bližnje hiše. Očividci nesrečo opisujejo kot grozljivo, zvok ob trčenju naj bi se slišal kot grom oziroma podiranje hiše, povzema Independent.

Deli razbitin naj bi pristali na okoliških objektih in bližnjem polju. Na kraj nesreče so se napotili reševalci, policija in civilna straža. Vzrok nesreče še ni znan, so pa oblasti že sprožile preiskavo. 

Svojcem umrlih v tragični nesreči sta sožalje izrekla španski premier Pedro Sanchez in predsednica Balearskih otokov Francina Armengol, ki je hkrati dejala, da je nad dogodkom šokirana.

Med poletom do Italije strmoglavilo še eno letalo

Letalska nesreča v švicarskih Alpah se je zgodila le eno uro po vzletu letala znamke Piper, na krovu katerega so bili po poročanju medijev trije ljudje - pilot in dva potnika, eden od teh je bil dojenček.

Letalo, ki se je z vzletišča Vaudois v zahodni Švici proti severni Italiji odpravilo okoli 9. ure zjutraj, je strmoglavilo nad prelazom Simplon, blizu meje med državama. Vzrok za nesrečo še ni znan, navaja Independent.

Hrvaška policija
Novice V prometni nesreči v hrvaški Istri huje poškodovana slovenska voznica

Ne spreglejte