Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2019,
21.07

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Madeira nesreča nesreča avtobus Portugalska

Petek, 19. 4. 2019, 21.07

4 leta, 12 mesecev

Na Madeiri žalne slovesnosti za žrtve nesreče avtobusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Madeira | Na Madeiri so se danes z žalnimi slovesnostmi in mašami poslovili od vseh 29 nemških turistov, ki so v umrli v sredo. | Foto Reuters

Na Madeiri so se danes z žalnimi slovesnostmi in mašami poslovili od vseh 29 nemških turistov, ki so v umrli v sredo.

Foto: Reuters

Na Madeiri so se danes z žalnimi slovesnostmi in mašami poslovili od vseh 29 nemških turistov, ki so v sredo umrli v nesreči turističnega avtobusa na tem portugalskem otoku. Slovesnosti se je udeležil tudi portugalski predsednik Marcelo Rebelo de Sousa, ki je prej v bolnišnici obiskal poškodovane.

Novice V nesreči avtobusa na Madeiri najmanj 28 mrtvih #video

V nesreči je bilo poškodovanih 28 ljudi, med njimi jih je 16 še vedno v bolnišnici v Funchalu, največjem mestu na otoku. "Stanje vseh je stabilno," je dejal namestnik direktorja bolnišnice Miguel Reis.

Nesreča zaradi tehnične napake

Preiskovalci medtem še vedno ugotavljajo, zakaj je voznik avtobusa s 55 potniki blizu letoviškega mesta Canico v ovinku izgubil nadzor nad vozilom, ki je nato zapeljalo s ceste in padlo okoli osem metrov globoko in pristalo na strehi ene od hiš.

Portugalska vlada je po nesreči za vso državo v četrtek razglasila tridnevno žalovanje. | Foto: Reuters Portugalska vlada je po nesreči za vso državo v četrtek razglasila tridnevno žalovanje. Foto: Reuters

Po poročanju lokalnih medijev se je nesreča najverjetneje zgodila zaradi tehnične napake, kot so težave z zavorami ali stopalko za plin.

Letalo v pripravljenosti

Letalo nemške vojske je v pripravljenosti, da bi v domovino prepeljali poškodovane nemške državljane in posmrtne ostanke umrlih, je potrdilo nemško zunanje ministrstvo.

Kraj nesreče je obiskal tudi portugalski predsednik. | Foto: Reuters Kraj nesreče je obiskal tudi portugalski predsednik. Foto: Reuters

Portugalski predsednik Marcelo Rebelo de Sousa je danes obiskal tudi kraj nesreče in hotel, v katerem so bili nastanjeni nemški turisti. Izrazil je solidarnost s svojci žrtev in se zahvalil reševalcem za njihovo posredovanje po nesreči. 

Ne spreglejte