Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 1. 2021,
10.59

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

16

Natisni članek

žival volk Hrvaška

Petek, 29. 1. 2021, 10.59

3 leta, 2 meseca

Na hrvaški avtocesti voznik povozil slovenskega volka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

16

volk | Foto STA

Foto: STA

Na avtocesti nedaleč od Reke so v prometni nesreči povozili volka Antona, ki je imel slovensko ovratnico. Po nesreči so znova pozvali voznike k previdni vožnji na cestah v Primorsko-goranski županiji, kjer se je od začetka leta zgodilo že 25 prometnih nesreč, v katerih so vozila trčila v divje ali domače živali.

Novice Noče izpustiti noge: mladič pande postal spletna senzacija #video

V nesrečnega volka Antona je v sredo zjutraj trčil voznik osebnega avtomobila, ki se je želel vključiti v promet na avtocesti Reka-Zagreb nedaleč od cestninske postaje Grobnik. Voznik je ravno gledal na drugo stran ceste, ko je preden pritekel volk, ki je po trčenju obležal mrtev, po pisanju STA poroča Novi list na svoji spletni strani.

Anton je preskočil žičnato ograjo na avtocesti

Zaposleni na cestninski postaji so videli volka, ko je preskočil žičnato varnostno ograjo na avtocesti. Po nesreči so znova opozorili, da je ograja prenizka ter da so jo že večkrat preskočili tudi srne in jeleni, ki so bili nato prav tako žrtve prometnih nesreč. Na nezadostno višino varnostne žičnate ograje že dlje časa opozarjajo tudi v lokalnem lovskem društvu. Za reški časnik so potrdili, da so strokovnjaki spremljali gibanje volka Antona s pomočjo njegove telemetrične ovratnice. Ugotovili so, da je volk, ki je bil star od šest do sedem let, večinoma bival na območju Gorskega kotarja, Senja in zaledja Dalmacije.

Po sredini nesreči je primorsko-goranska policijska uprava sporočila, da se je od začetka leta na različnih koncih županije vključno z otokom Krk zgodilo 25 nesreč, v katerih so vozniki osebnih in tovornih vozil trčili v živali. Poleg divjadi, med katero so bili volk, divje svinje, jeleni in zajci, so pod kolesi vozil končale tudi domače živali, kot so ovce in psi. Dodali so, da gmotna škoda v teh nesrečah znaša skoraj 20 tisoč evrov.

Obenem so znova pozvali voznike k previdni vožnji na hrvaških cestah, posebej v jutranjih urah, da bi v prihodnje preprečili podobne nesreče, ki se lahko končajo tudi s hujšimi posledicami. S policije so tudi opozorili, da so lahko tudi vozniki tisti, ki so odgovorni za trčenje z živaljo, če so ob tem kršili prometne predpise, kot je na primer prehitra vožnja, še navaja STA.

MERS
Novice Strah pred novo pandemijo: bolezen, ki je desetkrat bolj smrtonosna kot covid-19
Ne spreglejte