Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2019,
10.55

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

2

Natisni članek

Benito Mussolini

Ponedeljek, 8. 4. 2019, 10.55

5 let

Na evropskih volitvah kandidira tudi Mussolinijev pravnuk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

2

Po evropski poslanki Alessandri Mussolini in njeni polsestri Rachele se v politiko podaja še en potomec nekdanjega italijanskega fašističnega voditelja Benita Mussolinija. Njegov pravnuk Caio Giulio Cesare Mussolini namreč kandidira na evropskih volitvah na listi skrajno desnih Bratov Italije.

Caio Mussolini candidato con Fratelli d'Italia. In Europa per #CambiareTutto

È un vero piacere ufficializzare la candidatura di Caio Mussolini con Fratelli d'Italia per le elezioni europee del 26 maggio. Il suo curriculum parla da sé: professionista, militare e patriota. Anche con il suo contributo, siamo pronti per CAMBIARE TUTTO in Europa!

Posted by Giorgia Meloni on Sunday, 7 April 2019

Ob predstavitvi kandidature je sin Mussolinijevega vnuka Vittoria poudaril, da je njegov cilj spodbujanje razvoja južne Italije. "Dolga leta sem služil Italiji in to bi rad še naprej počel v Evropi," je napovedal. 50-letnik je bil sicer pripadnik italijanske mornarice, bil je tudi menedžer italijanskega orožarskega koncerna Finmeccanica.

V parlamentu je že diktatorjeva vnukinja

Če mu bo uspelo, bo drugi Mussolinijev potomec, ki bo prišel v Evropski parlament. Leta 2014 je bila namreč za evropsko poslanko izvoljena danes 55-letna diktatorjeva vnukinja Alessandra, ki je kandidirala na listi stranke Naprej Italija nekdanjega premierja Silvia Berlusconija.

Mussolinijeva se je burno odzvala na govor Šoltesa

Slovenija je sicer Mussolinijevo vnukinjo Alessandro podrobneje "spoznala" ob zadnjih izjavah predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija. Zaradi njegovih spornih izjav, v katerih je pozval k "italijanski Istri in Dalmaciji", se je takrat v Eropskem parlamentu oglasilo več slovenskih evroposlancev, med njimi tudi Igor Šoltes.

Alessandra Mussolini je hči Romana Mussolinija, tretjega in najmlajšega sina nekdanjega italijanskega fašističnega voditelja Benita Mussolinija. Romano Mussolini, ki je umrl februarja 2006, se sicer ni ukvarjal s politiko. | Foto: Reuters Alessandra Mussolini je hči Romana Mussolinija, tretjega in najmlajšega sina nekdanjega italijanskega fašističnega voditelja Benita Mussolinija. Romano Mussolini, ki je umrl februarja 2006, se sicer ni ukvarjal s politiko. Foto: Reuters

Medtem ko je Šoltes, ki se bo tokrat za stolček v Evropskem parlamentu boril na listi stranke DeSUS, Tajanija pozival k odstopu, je kamera ujela Mussolinijevo vnukinjo. Ta se je živčno prestopala ter s kretnjami in odkimavanjem slikovito izrazila nestrinjanje s slovenskim evropskim poslancem.

Novice Vnukinja italijanskega fašističnega voditelja se je burno odzvala na Šoltesov govor #video

Preberite še:

Alessandra Mussolini, Jim Carrey
Trendi Mussolinijevi vnukinji je po Slovencu na žulj stopil še Jim Carrey #video
Ne spreglejte