Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 8. 2024,
17.09

Osveženo pred

1 ura, 36 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
Nemčija Rusija tihotapljenje zlato

Natisni članek

Torek, 27. 8. 2024, 17.09

1 ura, 36 minut

Na estonski meji z Rusijo pridržali Nemca s 13 kilogrami zlata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
Zlato, zlate palice, zlate ploščice | Ni znano, zakaj je hotel Nemec v Rusijo pretihotapiti toliko zlata. Kot piše dpa, si od začetka vojne v Ukrajini številni tuji državljani prizadevajo prav nasprotno, svoje dragocenosti hočejo spraviti iz Rusije na varno. | Foto Reuters

Ni znano, zakaj je hotel Nemec v Rusijo pretihotapiti toliko zlata. Kot piše dpa, si od začetka vojne v Ukrajini številni tuji državljani prizadevajo prav nasprotno, svoje dragocenosti hočejo spraviti iz Rusije na varno.

Foto: Reuters

Ruski cariniki so pridržali Nemca, ki je poskušal iz Estonije prečkati mejo v Rusijo s približno 13 kilogrami neprijavljenega čistega zlata. Moški je 21 zlatih palic v vrednosti več kot 90 milijonov rubljev (880 tisoč evrov) skrival v prikolici, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zlate palice, na katerih so bile oznake zahodnega podjetja, so cariniki odkrili med preiskavo prikolice in njegovih osebnih stvari. Kako je zlato pridobil, ni znano, prav tako ni znano, zakaj je hotel v Rusijo pretihotapiti toliko zlata.

Kot piše dpa, si od začetka vojne v Ukrajini številni tuji državljani prizadevajo prav nasprotno, svoje dragocenosti hočejo spraviti iz Rusije na varno.

Po navedbah carinske uprave so moškemu odredili hišni pripor in ga kazensko ovadili zaradi tihotapljenja strateško pomembnega blaga. Če ga bodo spoznali za krivega, mu grozi do pet let zapora in denarna kazen v višini do enega milijona rubljev (deset tisoč evrov).

Tiskovna predstavnica nemškega zveznega ministrstva za zunanje zadeve je potrdila, da so seznanjeni s primerom in da je generalni konzulat v Sankt Peterburgu moškemu že ponudil pomoč.

Slovensko-Italijanska policija
Novice Italijanska policija razbila kitajsko mrežo, ki je prek slovensko-italijanske meje tihotapila ljudi
tihotapec mamil
Novice V Beljaku prijeli moškega s heroinom, ki ga je kupil v Sloveniji
Živali
Novice S potovanja skušali v prtljagi pretihotapiti 87 živali
kalašnikovka
Novice Slovenec v avtodomu tihotapil orožje v Avstrijo
Ne spreglejte