SiolNET. Novice Svet
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Morawiecki: Poljska za evropskega komisarja predlaga predsednikovega svetovalca

0,03

termometer

Mateusz Morawiecki
Morawiecki je danes izrazil optimizem glede sodelovanja z von der Leynovo. Dejal je, da verjame, da jim bo v prihodnjih letih skupaj uspelo zgraditi Evropo kompromisov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Foto: Reuters

Poljska za evropskega komisarja predlaga Krzysztofa Szczerskega, sicer glavnega svetovalca predsednika Andrzeja Dude, je po srečanju z novo izvoljeno predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen danes v Varšavi povedal poljski premier Mateusz Morawiecki.

Von der Leynova je danes na obisku na Poljskem, ki je s trenutno Evropsko komisijo v sporu glede sprejema migrantov in načel pravne države.

Pred pogovori je dejala, da bo s poljskimi sogovorniki načela tudi sporne teme, kot so migracije in pravna država, a na spoštljiv način. "Mislim, da je pomembno, da se poslušamo in drug drugega spoštujemo ter pri tem ne pozabimo, zakaj smo v EU," je dejala.

"Mislim, da je pomembno, da se poslušamo in drug drugega spoštujemo ter pri tem ne pozabimo, zakaj smo v EU," je dejala von der Leynova. "Mislim, da je pomembno, da se poslušamo in drug drugega spoštujemo ter pri tem ne pozabimo, zakaj smo v EU," je dejala von der Leynova. Foto: Reuters

Bo nova komisija do Varšave bolj prizanesljiva?

Poslanci poljske vladajoče stranke Zakon in pravičnost so na glasovanju v Evropskem parlamentu sredi julija podprli von der Leynovo in njihova podpora naj bi bila odločilna za to, da je dobila dovolj glasov. Nekateri zato ocenjujejo, da bo nova komisija do Varšave bolj prizanesljiva kot sedanja, ki je proti njej sprožila postopek zaradi oviranja pravosodja.

Morawiecki je danes izrazil optimizem glede sodelovanja z von der Leynovo. Dejal je, da verjame, da jim bo v prihodnjih letih skupaj uspelo zgraditi Evropo kompromisov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Poljska je po Franciji druga država, ki jo je von der Leynova obiskala od potrditve v Evropskem parlamentu. Prihodnji teden bo obiskala Hrvaško.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin