Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Črt Kaker

Petek,
27. 11. 2015,
16.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Hrvaška koalicija

Petek, 27. 11. 2015, 16.35

8 let

Milanović vodji Mosta ponudil vodenje sabora

Črt Kaker

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zoran Milanović je pozval predsednika stranke Most Boža Petrova, da prevzame odgovornost in sprejme položaj predsednika parlamenta. Petrov je Milanovićevo ponudbo označil za neprimerno.

Milanović je Most tudi uradno povabil v partnerski odnos z levosredinsko koalicijo Hrvaška raste, kar bi zagotovilo tudi nadaljevanje njegovega premierskega mandata. Če Petrov ne želi biti predsednik sabora, bo levosredinska koalicija na prvi seji novega sklica hrvaškega parlamenta, ki bo 3. decembra, kot začasno rešitev predlagala svojega kandidata, je dodal Milanović.

Most jeziček na tehtnici pri nastajanju nove hrvaške vlade Stranka Most neodvisnih list je bila z osvojenimi 19 poslanskimi sedeži v saboru največje presenečenje letošnjih hrvaških parlamentarnih volitev. Zdaj ima vse niti pri oblikovanju nove hrvaške vlade v rokah ravno tretja največja parlamentarna strank. Od Mosta je odvisno, ali bo Hrvaško naslednja štiri leta vodila desnosredinska koalicija pod vodstvom HDZ ali pa se bo nadaljevalo vladanje aktualnega premierja in vodje SDP Zorana Milanovića.

Kot je poudaril Milanović, s stranko Most potekajo pogovori o partnerstvu, saj si želijo skupnega sodelovanja v vladi v naslednjih štirih letih. "Oni se bodo odločili. Verjamem, da smo koherentna celota," je dejal. V tej luči tudi velja razumeti današnji poziv Milanovića, naj predsednik Mosta Boža Petrov prevzame vodenje parlamenta.

Petrov: ponudba je neprimerna Na Milanovićev poziv se je že odzval Božo Petrov, ki je poudaril, da je ponudba neprimerna. "Mi še vedno čakamo, da nam SDP odgovori na naša vprašanja. Nas pozicije in stolčki v vladi ne zanimajo, mi želimo v državi izpeljati reforme. Reforme so tisto, kar Hrvaška nujno potrebuje," je bil jasen Petrov, ki je v preteklih tednih večkrat izrazil željo po veliki koaliciji med SDP in HDZ. A sta obe največji stranki možnost sodelovanja zavrnili.

Petrov sicer verjame, da je z SDP mogoč dogovor o partnerstvu, medije pa je pozval, da naj ne prehitevajo toka dogodkov.

Ne spreglejte