SiolNET. Novice Svet
0,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mehiškega kralja mamil v ZDA obsodili na dosmrtni zapor

0,69

termometer

El Chapo
Ameriška porota je 62-letnega El Chapa za krivega spoznala že februarja letos. Foto: Reuters

Ameriški zvezni sodnik Brian Cogan je v newyorškem Brooklynu nekdanjemu mehiškemu kralju mamil Joaquinu Guzmanu El Chapu zaradi tihotapljenja mamil v ZDA izrekel dosmrtno zaporno kazen. Ameriška porota je 62-letnega El Chapa za krivega spoznala že februarja letos.

Nekdanjega vodjo mamilarskega kartela Sinaloa je Mehika izročila ZDA, potem ko je Joaquin Guzman El Chapo dvakrat pobegnil iz zapora. Mehika ga je ZDA izročila, potem ko je od ameriških oblasti dobila zagotovilo, da ZDA zanj ne bodo zahtevale smrtne kazni.

Mehika je El Chapa izročila ZDA po tem, ko je od ameriških oblasti dobila zagotovilo, da ZDA zanj ne bodo zahtevale smrtne kazni. Mehika je El Chapa izročila ZDA po tem, ko je od ameriških oblasti dobila zagotovilo, da ZDA zanj ne bodo zahtevale smrtne kazni. Foto: Reuters

Porota je mehiškega kralja mamil po odmevnem sodnem procesu spoznala za krivega za zločine, za katere je dosmrtni zapor po zakonu najmanjša mogoča kazen. Sodnik Brian Cogan tako ni niti mogel sprejeti drugačne sodbe.

El Chapo Novice Mehiški kralj mamil El Chapo je kriv: čaka ga (dosmrtni) zapor #video

Sodnik je zavrnil zahtevo za novo sojenje

Guzmanovi odvetniki so ob izreku sodbe zaprosili za novo sojenje, saj trdijo, da je bila obtoženemu zanikana pravica do poštenega sojenja, ker so porotniki spremljali medijska poročila o primeru. Pritožili so se tudi nad razmerami v newyorškem zaporu. Sodnik je zahtevo za novo sojenje zavrnil. Guzmana bodo premestili v zapor z najvišjo mogočo varnostjo v Florenceu v Koloradu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin