Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 7. 2019,
9.57

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Natisni članek

kaos izpad električne energije Manhattan New York

Nedelja, 14. 7. 2019, 9.57

4 leta, 9 mesecev

Poglejte, kako je elitni del New Yorka ostal brez elektrike #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Newyorška elitna soseska Manhattan je v soboto za nekaj ur ostala brez elektrike. V temi so ostala broadwajska gledališča, ugasnili so veliki oglasni panoji na Times Squaru, voziti pa je prenehala tudi podzemna železnica. Ker v mestu niso delovali semaforji, je na cestah nastal velik kaos, številni ljudje pa so ostali ujeti v dvigalih.

Okoli 42 tisoč odjemalcev na zahodnem delu Manhattna je v soboto zgodaj zvečer po lokalnem času ostalo brez električne energije, je sporočilo podjetje Con Edison, ki območje oskrbuje z elektriko. Elektriko so prebivalci spet dobili okoli 22. ure, kar so ljudje na ulicah pospremili z aplavzom.

Orkan Barry
Novice Barry poplavil dele Louisiane, New Orleansa niso evakuirali #foto #video

Težave na podzemni železnici in v cestnem prometu

Izpad električne energije je ohromil javni potniški promet po vsem New Yorku. Pristojne oblasti so ljudi na Twitterju pozvale, naj se izogibajo postajam podzemne železnice, kar pomeni večino mestnega železniškega omrežja. Težave so imeli tudi v cestnem prometu, saj med drugim niso delovali semaforji, tako da je na cestah nastal velik kaos. Promet so usmerjali policisti.

Fotogalerija
1 / 5

Brez elektrike je ostalo tudi več hotelov, med njimi tudi Row NYC Hotel. Tam so zaposleni goste pozvali, naj ne gredo v poslopje, saj ne morejo prižgati luči, dvigala pa so obstala. Številni so tako sedeli kar na ulici.

Na Broadwayu odpovedali več predstav, ljudje ostali ujeti v dvigalih

Težave zaradi električnega mrka je imelo tudi več gledališč na Broadwayu, kjer so odpovedali večino predstav. Zborovski koncert, ki je potekal v dvorani Carnegie Hall, so preselili kar na ulico. Gasilci so medtem prejeli številne klice na pomoč, predvsem od ljudi, ki so ostali ujeti v dvigalih. Po poročanju ameriških medijev je do izpada elektrike prišlo zaradi požara v eni manjših central podjetja Con Edison, a vzrok še preiskujejo.

Ne spreglejte