SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kapitan trajekta odlašal z evakuacijo, ker se je bal, da bi tok odnesel potnike

4

termometer

Kapitan južnokorejskega trajekta, ki je potonil v sredo, je povedal, da je z evakuacijo ladje odlašal, ker se je bal, da bi močan tok potnike odnesel stran.

69-letni Li Jun Seok in še dva člana posadke so bili v petek aretirani.

Opravičil se je svojcem žrtev Li, ki ga je policija že zaslišala, se je opravičil svojcem žrtev. Pojasnil je, da je dal posadki navodilo glede smeri plovbe, nato pa je za kratek čas odšel v svojo kabino in takrat se je zgodila nesreča.

"Tok je bil zelo močan, temperatura oceana je bila nizka in mislil sem, da če bi ljudje trajekt zapustili brez ustrezne presoje, če bi bili brez rešilnih jopičev in tudi če bi jih imeli, bi jih odneslo stran in bi se znašli v drugačnih težavah," je dejal.

"Sam sem naredil napako, vendar se je krmilo obrnilo dlje, kot bi se moralo" Poleg kapitana je bil aretiran tudi Čo Jun Ki, ki je krmaril ladjo v času nesreče. Po njegovih besedah se je trajekt obnašal drugače, kot je pričakoval. "Sam sem naredil napako, vendar se je krmilo obrnilo dlje, kot bi se moralo," je zatrdil.

Vsi trije aretirani in tudi večina od skupaj 28 članov posadke so preživeli, saj so trajekt zapustili, še preden je potonil.

Mnogi niso imeli prave možnosti za rešitev Potnikom so skoraj uro od začetka težav naročali, naj ostanejo na svojih mestih in naj trajekta ne zapuščajo, zato so mnogi ostali ujetih v kabinah in niso imeli prave možnosti za rešitev.

Število žrtev nesreče se je medtem povečalo na 32, 270 ljudi še vedno pogrešajo. Na trajektu Sewol, ki je plul na turistični otok Jeju, je bilo 476 potnikov in članov posadke, med njimi 325 dijakov in 15 učiteljev iz srednje šole v kraju Anson blizu Seula. Rešili so 174 ljudi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin