Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2019,
15.07

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

4

Natisni članek

Izrael Palestina aretacija Jeruzalem

Nedelja, 30. 6. 2019, 15.07

4 leta, 9 mesecev

Izraelska policija aretirala in zaslišala palestinskega ministra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

4

Izrael | Izraelska policija je danes pridržala palestinskega ministra za zadeve Jeruzalema Fadija al Hadmija. | Foto Reuters

Izraelska policija je danes pridržala palestinskega ministra za zadeve Jeruzalema Fadija al Hadmija.

Foto: Reuters

Izraelska policija je danes pridržala in zaslišala palestinskega ministra za zadeve Jeruzalema Fadija al Hadmija. Aretirali so ga zaradi aktivnosti v Jeruzalemu. Hadmi je čilskega predsednika Sebastiana Pinera med njegovim torkovim obiskom v Jeruzalemu pospremil tudi v tamkajšnjo mošejo al Aksa.

Izrael trdi, da je Fadij Al Hadmi s spremstvom čilskega predsednika kršil predpise oziroma dogovor, ki so ga v zvezi z obiskom sklenili s Čilom. Iz Čila so sicer pozneje sporočili, da je šlo za zaseben obisk njihovega predsednika, Hadmijeva prisotnost pa ni bila del uradnega protokola.

Irak
Novice Nova vojna na Bližnjem vzhodu? "Mogoče je odločitev o napadu na Iran že padla"

Hadmija aretirali le nekaj ur po nemirih

Policija je Hadmija aretirala danes, njegov odvetnik pa je popoldne sporočil, da ga je po zaslišanju že izpustila na prostost. Status omenjene mošeje, ki stoji nad Zidom objokovanja v Jeruzalemu, je eno najbolj občutljivih vprašanj v izraelsko-palestinskem konfliktu. Omenjeno območje v judovstvu velja za najsvetejše, v islamu pa za tretje najsvetejše, takoj za Meko in Medino. Mošejo upravlja islamski vakuf, varuje pa jo izraelska policija.

Hadmi je bil aretiran le nekaj ur po nemirih, ki so v soboto ponoči izbruhnili v več jeruzalemskih soseskah in v katerih sta bila ranjena dva policista. Šest osumljencev je bilo aretiranih, saj naj bi v policiste metali kamenje in bakle. Nemiri so sicer posledica smrti 20-letnega Palestinca, ki je umrl pod streli izraelske policije, potem ko naj bi na policiste metal bakle.

Ne spreglejte