Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2013,
10.04

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Italija spolni turizem

Petek, 7. 6. 2013, 10.04

4 leta, 10 mesecev

Italijani na vrhu mednarodnega spolnega turizma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Italija naj bi imela največje število mednarodnih spolnih turistov na svetu, je sporočila vodilna organizacija, ki se bori zoper otroško prostitucijo in trgovino z belim blagom.

Organizacija ECPAT ocenjuje, da približno 80.000 Italijanov vsako leto odpotuje v tujino z namenom iskanja spolnih odnosov, predvsem z otroci v Južni Ameriki in Afriki.

Vse več mladih spolnih prestopnikov Organizacija je izpostavila tudi alarmantne trende na tem področju, saj naj bi naraščalo število mladih Italijanov, ki se poslužujejo spolnega turizma. To naj bi omajalo tradicionalne stereotipe, saj je zdaj veliko takšnih prestopnikov, starih med 25 in 35 let.

Marco Scarpati, predsednik italijanske podružnice organizacije ECPAT, je poudaril, da nova spoznanja kažejo, da velika večina spolnih turistov ni patoloških pedofilov, ki sicer predstavljajo 5 odstotkov te populacije, temveč takšnih posameznikov, ki v tujini iščejo zanimivo dogodivščino.

Ne gre za klasične, patološke pedofile "Gre za potujoče spolne prestopnike," je po poročanju Telegrapha dejal Scarpati. "To so ljudje, ki na potovanju, ko so daleč od doma, spremenijo svoje vzorce obnašanja. Zdaj se soočamo z novo generacijo zelo mladih Italijanov, in to je zelo zaskrbljujoče."

Organizacija, ki deluje v 73 državah, domneva, da milijon spolnih turistov, kar predstavlja tretjino vseh tovrstnih turistov, v tujino potuje z namenom, da bi imeli spolne odnose z najstniki ali mladimi otroki.

Prepletenost spolnega turizma in kriminalnih združb Po navedbah omenjene organizacije naj bi glavnina Italijanov po tovrstne usluge zahajala v Kenijo, Dominikansko republiko, Kolumbijo in Brazilijo. Šlo naj bi za spolne odnose z najstniki, pa tudi z otroki, starimi od 12 do 14 let, kot tudi mlajšimi. Petintrideset odstotkov omenjene skupine naj bi se na takšna potovanja odpravljala redno.

Za rastoče število mladih Italijanov, ki za svoje namere prek interneta iščejo primerne destinacije, naj bi bilo krivo tudi njihovo boljše znanje angleškega jezika, še navaja Scarpati. Veliko težavo pri odpravljanju omenjenega pojava po njegovem prepričanju predstavlja povezava med spolnim turizmom in lokalnimi kriminalnimi organizacijami.

Ne spreglejte